Всички партии на албанците в Северна Македония да се обединят

...
Всички партии на албанците в Северна Македония да се обединят
Коментари Харесай

Ще избират албанец за премиер на Северна Македония

Всички партии на албанците в Северна Македония да се обединят за избиране на първия албанец министър председател на Северна Македония. За това прикани водачът на Демократичния съюз за интеграция (ДСИ) Али Ахмети, представен от македонските медии и БНР.
В петък в речта си за годишнината от основаването на партията Ахмети регистрира какво са постигнали до момента албанците в ръководството на страната през миналите 18 години. Сякаш апропо той уточни, че идната цел, която те би трябвало да осъществят, е албанец да заеме поста министър председател на Северна Македония.

В събота Ахмети популяризира видео, в което изяснява нуждата от пълноправие на албанците, които срещали компликации при заемане на работни места, във всекидневния живот. Според него те били изправени пред селективно правораздаване.

" Това ни подтикна да създадем идната стъпка, с цел да отстраним и последните компликации за жителите албанци по метод, който да обезпечи цялостно пълноправие, повсеместен метод и отговорност в ръководството. Това е повода да се ангажираме да имаме първи министър председател албанец в Северна Македония ", сподели Ахмети. Той прикани албанските партии и да се обединят за постигането на тази цел.

Към момента не е ясно по кое време ще се проведат парламентарните избори в Северна Македония, които бяха отсрочени от 12 април поради пандемията от ковид. Сега отпред на служебния кабинет е Оливер Спасовски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР