Всички партии бягат от въпроса с кого ще се коалират

...
Всички партии бягат от въпроса с кого ще се коалират
Коментари Харесай

Димитър Ганев не изключи предсрочни парламентарни избори след 4 април

Всички партии бягат от въпроса с кого ще се коалират след изборите. Да речем, че ГЕРБ взимат първи мандат. Ако те не създадат огромна коалиция с Българска социалистическа партия, би трябвало да се коалират с най-малко още две партии. Представете си какъв брой мъчно ще бъде това. Не би трябвало да изключваме опцията след изборите да има предварителни парламентарни избори. Това ще е невиждано в 30-годишната ни история и ще докара до конституционна рецесия.
Това съобщи пред NOVA News политолога Димитър Ганев от " Тренд ".

Той съобщи, че съгласно последните изследвания все още формулата за бъдещия състав на Народното събрание е 5+1. Към този миг от " Обединени патриоти " остават " под чертата " като при добра акция имат късмет, само че пък това би било предизвикателство, счита още Ганев.

Той дефинира фиксацията върху датата на вота като изпразнена от политическо наличие.

" Единственият по-сериозен мотив за датата би бил, че пандемичната обстановка ще бъде по-различна. Такова нещо е мъчно да се предвижда. Има нещо по-съществено обаче. На тези избори може да се чака по-ниска изборна интензивност - вижте изборите в европейските страни през последните месеци ", разяснява още политологът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР