Всички отбранителни линии на Украйна са запазени. За една седмица

...
Всички отбранителни линии на Украйна са запазени. За една седмица
Коментари Харесай

Зеленски: Ще възстановим всяка сграда, всяка улица, всеки град

Всички отбранителни линии на Украйна са непокътнати. За една седмица съветските войски не реализираха триумф на нито едно стратегическо направление. Това съобщи във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски, съобщи Укринформ.

"Държим се по този начин, че окупаторите бяха принудени да трансформират тактиката си. Ракетно-бомбените удари на Русия по украински градове са самопризнание, че те не са могли да създадат нищо значително на наша земя ", сподели Зеленски.

По думите му съветските военни "са обречени ".

Русия ще компенсира напълно всичко, което е сторила срещу Украйна, добави Володимир Зеленски, представен от УНИАН.

"Русия избра за цел Успенската катедрала в Харков. Една от най-древните православни забележителности на града, монументи на Украйна. За времето на войната катедралата е скривалище за харковчани. Свято място. Сега е унищожено от войната. Те не се опасяват даже от това. Възползват се от това, че Бог не дава отпор мигновено. Но Бот вижда всичко и дава отговор. Отговаря по този начин, че няма да се скриете. Няма подобен бункер, че да преживееш отговора от Бога. А катедралата сигурно ще я възстановим - с цел да не остане там нито диря от войната. И даже да разрушите всичките ни украински катедрали и църкви - няма да разрушите откровената ни религия. Вярата в Украйна и в Бога. Вярата в хората ", сподели президентът.

Зеленски увери, че украинците ще възстановят всяка постройка, всяка улица, всеки град.

"И споделяме на Русия: учете думите "репарации " и "контрибуции ". Ще компенсирате всичко, което сте сторили срещу Украйна. Изцяло. А починалите няма да ги забравим. Ние сме дружно с Бога ", съобщи той.

"Вие отрязвате на мирните поданици на Украйна тока, водата, отоплението. Вие оставяте хората без храна и медикаменти. Вие разстрелвате маршрутите за евенутална евакуация. Няма оръжие, което да не употребявате против украинците. А в този момент излизате и разказвате на своите пропагандатори, че се каните да пратите в Украйна така наречен филантропични колони. Запомнете, безбожници, когато ви проклинат милиони хора, няма по какъв начин да се спасявате ", акцентира Володимир Зеленски.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР