Всички очакваме, че като говорим за борба с престъпността -

...
Всички очакваме, че като говорим за борба с престъпността -
Коментари Харесай

Камарата на следователите: Липсва и желание за взаимодействие с прокуратурата

" Всички чакаме, че като приказваме за битка с престъпността - това е Гешев, прокуратурата е следствието, а това не е по този начин. З а да имаме ефикасна битка с престъпността - високи, ниски етажи и т. н., би трябвало да има взаимоотношение сред институциите . В тази битка с престъпността тези институции би трябвало да работят дружно. ".

Това съобщи пред БНР следователят от Националната следствена работа и ръководител на Камарата на следователите Петко Петков . Според него, в случай че отрицателната оценка е единствено за прокуратурата, тя е, тъй като на този стадий липсва взаимоотношение, а липсва и предпочитание за взаимоотношение с прокуратурата .
 Трябват солидни, а не многочислени доказателства за преустановяване мандата на Гешев
Трябват солидни, а не многочислени доказателства за преустановяване мандата на Гешев

Според Янаки Стоилов при този състав на Висш съдебен съвет рискът тя да не бъде призната е доста огромен

Ние сме свързани и оценката за основния прокурор е оценка за работата на всички в правосъдната система, не би трябвало да бягаме от отговорност , сподели Петков във връзка изследване на " Алфа рисърч ", съгласно което основният прокурор Иван Гешев се употребява с 8% доверие и над 50% съмнение.

Относно рецензията от основния прокурор за понижение на парите за правосъдната система Петков посочи, че има конституционно решение от 2015 година, което е изрично за бюджета на правосъдната система .

Даже ние сме изправени в малко по-лоша обстановка от тази, че не приказваме за бюджет на правосъдната система, а приказваме за пари на прокуратурата , което, малко или доста, смятам, че е някаква принуда във връзка с прокуратурата като цяло и е интервенция изрично в работата на прокуратурата, разяснява Петко Петков.
 Гешев се диви кой политически талант желае да скара Българска академия на науките и правосъдната система
Гешев се диви кой политически талант желае да скара Българска академия на науките и правосъдната система

Той сподели, че е в положителни връзки с учените и професорите от Българска академия на науките

Припомняме, съгласно финансовия министър Асен Василев.

Според Петков профилираните съд и прокуратура са били натоварени със свръхочаквания за следствие на корупцията по високите етажи на властта.

" С всичките недостатъци на профилираната прокуратура, смятам, че там в действителност работят можещи магистрати ", съобщи той.

" Всички приказваме за правосъдна промяна, само че не си даваме сметка, че правосъдна промяна не е единствено структурната - да създадем или да закрием нещо. Съдебната промяна е и законодателна ", сподели Петко Петков. По думите му всички закони би трябвало да вървят дружно.
 Христо Иванов: Докато Гешев е прокурор, ще търсим непрекъснато отчетност
Христо Иванов: Докато Гешев е прокурор, ще търсим непрекъснато отчетност

Отпусканите пари би трябвало да бъдат обвързани с успеваемостта на прокуратурата

" Ние, правосъдната система и прокуратурата в частност, изпълнителната и законодателната власт имам възприятието, че криволичим към един от малко малко естествен път , а караме в профил по дупките и по банкетите без допирна точка. На мен персонално ми липсва академичната общественост в този спор - първо като медиатор за кардиналните решения, и второ - това са хората, на които ние би трябвало да разчитаме за правилен закон, който по-късно да прилагаме. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР