Всички обстоятелства са срещу съставянето на евроатлантически кабинет. Пречките за

...
Всички обстоятелства са срещу съставянето на евроатлантически кабинет. Пречките за
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: За евроатлантически кабинет трябват жертвоприношения


Всички условия са против съставянето на евроатлантически кабинет. Пречките за това са не толкоз политически, колкото личностни. Това сподели някогашният дипломат на България в Съединени американски щати Елена Поптодорова в предаването " Денят онлайн " по Нова Нюз.

Важно е да има парламент и държавно управление, което да работи в резултат на работата на Народното събрание, тъй като избрани избори, които България е направила, са сложени на карта. Това е поради непроведени диалози с българското население по въпроси, като да вземем за пример връзките с Русия, Европейския съюз и НАТО. Трябваше да пристигна провокирана от Русия война, с цел да излезе този неадресиран проблем, който преследва България толкоз години. В имагинерен смисъл войната се трансферира в България. На нея се дължат тези войнстващи позиции на партиите. Всеки е заел окопни позиции. Тези така наречен модератори би трябвало да положат доста човешки умения, с цел да положат най-малко началото на някакъв диалог. Мисля, че това по-скоро е невероятно, само че в случай че бъде реализирано, ще бъде доста значимо за бъдещите връзки в политиката у нас. В България напоследък отсъства разговорът, в Народното събрание няма истински спор. Ако можем да върнем диалогът в лоното на политиката, това ще бъде причина за политическо договаряне в бъдеще, съобщи Поптодорова.

Съставянето на подобен евроатлантически кабинет е задача невъзможна, би трябвало да има политически жертвоприношения. Тези жертвоприношения от политическите водачи би трябвало да са забележими, уточни Елена Поптодорова.

В отговор на въпрос тя сподели, че съгласно нея Христо Иванов е подготвен на такова жертвоприношение. Той е от тези, които съумяха да опазят политическия език. Но то би трябвало да е контрактувано. Не може да има жертвоприношение от един, а то да не е последвано от другите, съобщи някогашният дипломат на България в Съединени американски щати Елена Поптодорова.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР