Всички общински съветници, кметове на села, журналисти, служители, а и

...
Всички общински съветници, кметове на села, журналисти, служители, а и
Коментари Харесай

Тестват кметове и чиновници в Смолян за алкохол и наркотици

Всички общински съветници, кметове на села, публицисти, чиновници, а и тези, които желаят да участват на сесия на Общинския съвет в Смолян, ще бъдат тествани с дрегер за алкохол и опиати в кръвта преди съвещанието. Това взеха решение съветниците, които одобриха Правилник за организацията и активността на разпоредителния орган, оповестява "Родопи Смолян ".

Дрегерът ще бъде в ръцете на квестор, който ще следи за реда в сесийната зала по време на съвещанията на Общинския съвет в Смолян. Предложението за квестора бе направено от общински консултант от Българска социалистическа партия, като то бе признато мигновено от вносителя на докладната инж. Данчо Киряков, който е и ръководител на Общинския съвет в родопския град.

„ Предлагам да има квестор, който да участва на съвещанията. Той да бъде избран от ръководителя, може да бъде и от защитата на общината. Да участва и да следи за реда в залата. Той да разполага с дрегер за алкохол и опиати. При подозрение на хора, тъй като в залата влизат всевъзможни, че са използвали наркотични субстанции или алкохол да се тестват и при позитивни проби и да се извеждат от залата “, разяснява съветникът.

Мотивите са, че в залата е имало присъстващи, които са буйствали, нарушавали реда и се е налагало интервенция на полицията. Правилникът за организацията и активността на Общински съвет Смолян бе обсъждан над 5 часа в зала, а това се наложи, защото Административният съд анулира предходния, след митинг на прокуратурата и сега правосъдната сага е на последна инстанция и се чака всеки миг дефинитивно да бъде отритнат от магистратите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР