Всички общини в област Разград предоставят патронажна грижа на хора

...
Всички общини в област Разград предоставят патронажна грижа на хора
Коментари Харесай

Всички общини в Разградско предоставят патронажна грижа на хора в нужда

Всички общини в област Разград дават патронажна гриж а на хора в потребност, оповестиха от Областния информативен център.

Грижа по домовете си употребяват 356 възрастни в неспособност за самообслужване, хора с увреждания или сложени под карантина поради COVID-19.

Мобилни екипи от домашни помощници, експерти, рехабилитатори и психолози дават на потребителите здравно-социални услуги и психическа поддръжка.

Екипите оказват помощ също при доставката на храни, медикаменти и артикули от първа нужда, закупени със лични средства, заплащат битовите сметки и спомагат за неотложни административни услуги. За осъществяване на дейностите са назначени 86 души.

В обстановката на пандемия са подкрепени и обществените услуги в общините, които са делегирани от страната действия, посредством наемането на спомагателен личен състав. Заетост е обезпечена на 77 санитари, хигиенисти и портиери. Те са ангажирани с стерилизация на постройките на услугите, с ограничението на пропускателния режим, защитата.

Изпълняваните от локалните администрации в региона планове за патронажна грижа са на стойност 2 277 990 лв. . Към края на октомври по тях действително изплатени са 281 407 лв..
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР