Всички общини могат поискат да бъдат освободени определени пътища от

...
Всички общини могат поискат да бъдат освободени определени пътища от
Коментари Харесай

Министър Аврамова: Дадена е зелена светлина за проекти за над 3,7 млрд лева

Всички общини могат изискат да бъдат освободени избрани пътища от Републиканската пътна мрежа. Това може да стане, в случай че общините поемат ремонта, рехабилитацията и поддръжката на тези пътища. Това съобщи в студиото на " Още от деня " министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова във връзка решението на премиера да няма винетка на Северната скоростна дъга в София.

Аврамова съобщи още, че е дадена зелена светлина за пътни планове за над 3.7 млрд лв..

Републиканската пътна мрежа е пътна мрежа за използването, на която се употребява винетна такса. Освободени са секторите, които са на територията на обитаемоте места. Населеното място е секторът, за който не се заплаща винетна такса. Извън обитаемоте места, се заплаща винетна такса, посочи районният министър.

В случая Столичната община желае в границите на общината, отвън обитаемоте места, да бъдат освободени сектори от Републиканската пътна мрежа от заплащането на пътна такса.

По думите на Аврамова на срещата с премиера, той е подчертал и апелирал към общините, които желаят освобождение на част от Републиканската пътна мрежа от възнаграждение на винетна такса, да поемат поддръжката, рехабилитацията, ремонтът на тези прави.

Петя Аврамова, министър на районното развиване и благоустройството: Този въпрос може да възникне и с всички обитаеми места и всички общини в страната. Общините са 265 на брой. Те са свързани една с друга, няма бели петна. Така че в границите на общините могат да изискат всички да бъдат освободени избрани пътища от Републиканската пътна мрежа. Да, може, в случай че общините поемат ремонта, рехабилитацията и поддръжката. АПИ с винетната такса, която събира, поддържа тази мрежа - строи пътища, рехабилитира, ремонтира.
Петя Аврамова съобщи още, че е зелена светлина за планове за над 3,7 млрд лв..

Най-големият подарък за Северна България, по думите и е решението на Борисов и на държавното управление да бъдат обезпечени средства за построяването на 134 км от автомагистрала " Хемус ".

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР