Всички областни управи да проведат координационни срещи във връзка с

...
Всички областни управи да проведат координационни срещи във връзка с
Коментари Харесай

Областните управители да се задействат преди снеговалежите, разпореди Денков

Всички регионални управи да проведат координационни срещи по отношение на предстоящото утежняване на метеорологичната конюнктура в страната изиска министър председателят акад. Николай Денков.

По негова заповед събрания би трябвало да бъдат проведени с общинските управления, регионалните дирекции на " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", регионалните пътни ръководства на Агенция " Пътна инфраструктура ", регионалните дирекции на " Пътна полиция " и компаниите, ангажирани със снегопочистване.

Целта е този път захлаждането и предстоящите значителни снеговалежи да не изненадат общините . Министър-председателят упорства да се ревизира и удостовери готовността за работа на всички екипи още този уикенд и идните седмици, тъй че обитаемоте места в страната да посрещнат без проблеми зимните условия.

Припомняме, че на 17-ти и 18-ти ноември поради неприятната метеорологична конюнктура и мощният вятър, провокирани от циклона " Фредерик ", беше оповестено бедствено състояние в област Варна. Тежката метеорологична конюнктура докара до загубата на човешки живот . Ураганният вятър и мощният дъжд, тук-там и сняг, затрудняваха мощно дейностите на спешните екипи в тъмната част на денонощието. Нарушаване на енергоснабдяването имаше във всички пет региона на общината.
 Бедствено състояние в община Варна
Бедствено състояние в община Варна

Тежката метеорологична конюнктура докара до загубата на човешки живот
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР