Всички обичат дългите празници, но всеки път, когато приближи краят

...
Всички обичат дългите празници, но всеки път, когато приближи краят
Коментари Харесай

Депресията след празниците - как да я победим?

Всички обичат дългите празници, само че всякога, когато приближи краят им, повече от една трета от хората са депресирани, връщайки се още веднъж на работа. Руски психотерапевт показа с РИА Новости препоръки, които ще оказват помощ да се избегне отчаянието при връщането " в работен режим " след многото празници напролет, написа БГНЕС.

" Да се върнем към работно положение доникъде на май е доста по-лесно, в сравнение с да създадем това доникъде на януари - празниците са свършили, а пролетта продължава. Още повече, че лятото ще пристигна доста скоро, а от него мнозина чакат освен хубаво време, само че и постоянни почивки ", споделя лекар Олкова. Как депресията погубва международната стопанска система?

Според нея, незабавно след празниците е добре да се възнамерява ново пътешестване - това очакване на нови вероятности бързо ще докара човек надалеч от страданието, тъй като ще го отдалечи от нещата, които са отминали. В същото време преглеждането на описанията на другари в обществените мрежи за уикенда би трябвало да се заобикаля, убеден е лекарят. Психологът поучава също да не се занимавате с виртуална връзка и по-често да се срещате с същински другари - това ще добави оптимизъм и ще увеличи жизнеността ви.

Според нея, максимален лечебен резултат имат взаимните разходки измежду природата. На работното място можете да си организирате и дребна антистрес-профилактика - да вземем за пример, да отидете в лятно кафе по обяд или просто да хапнете сандвич навън. " Това ще ви подсети, че отмора не са единствено празниците, а че можете да организирате дребна отмора всеки ден ", споделя Олкова. Стрес за индивида може да бъде освен краят на пролетните почивки, само че и остатъка на позитивни страсти по време на самите празници, тъй че специалистът поучава авансово да се подготвим за тяхното довеждане докрай. " Дайте си време да спите, умерено поставете себе си в ред, " сподели тя.

А в случай че никой от тези препоръки не ви разсейва от меланхолията на трудовия живот - би трябвало да помислите за смяна на работата си. actualno.com
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР