Всички обичат авокадо, и въпреки че не можем да се

...
Всички обичат авокадо, и въпреки че не можем да се
Коментари Харесай

Ето защо трябва да консумираме костилката на авокадото

Всички обичат авокадо, и макар че не можем да се наситим на този плод, множеството хора пропущат една значима част от него. Костилката заема голяма част от центъра на този плод, само че тя обикновено се изхвърля, откакто авокадото бъде отворено. Да, тази част от плода може и да не наподобява апетитна, само че има някои аргументи, заради които би трябвало да помислите преди да я изхвърлите.

Защита от заболявания

В семената се намират разнообразни киселини, като да вземем за пример палмитинова и олеинова киселина. Мисълта за консумация на киселини може да наподобява малко рискова, само че не всички киселини са нездравословни за вас в подобаващи количества. Тези киселини се назовават липиди и могат да оказват помощ за предотвратяване на клетките, ДНК и протеините от увреждане . Семената на авокадото са по-полезни от другите елементи на плода, когато става въпрос за битка с диабета и преждевременното стареене.

Спомага за предварителна защита от възпаления

Известно е, че липидите в семената на авокадото оказват помощ и при възпаления. Колкото повече от тези положителни киселини консумирате, толкоз по-добре организмът ви се адаптира към битката с възпаленията в дълготраен проект. Това значи по-добра поддръжка против някои хронични болести, което ще се отрази доста на качеството ви на живот.

Може да спре разпространяването на рака

Ракът е заболяване, от което доста хора се опасяват, най-много тъй като сега няма сигурен лек за него. Твърди се, че липидите в семената на авокадото са в положение да спрат разпространяването на раковите кафези. Те оказват влияние върху раковите кафези в дебелото черво и черния дроб, макар че може да е дейно против болестта във всяка част на тялото.

Ползи от потреблението на авокадо са несъмнени, само че се уверете, че сте намерили метод да консумирате семената от авокадо безвредно. И не забравяйте, че те могат да оказват помощ, само че не са пълноценна отбрана за попречване на болести.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР