Всички обичаме вкусната и ароматна храна. Но трябва да се

...
Всички обичаме вкусната и ароматна храна. Но трябва да се
Коментари Харесай

Вижте кои съставки в храните ни тровят ежедневно, предизвикват рак и сърдечни проблеми!

Всички обичаме вкусната и ароматна храна. Но би трябвало да се запитаме дали по-добрият цвят и усет си заслужават риска за здравето ни. Множество проучвания потвърждават, че питателните добавки са причина за появяването на рак и други болести.

Ето съставките в храните, които ви тровят всекидневно.

Първото място измежду най-опасните хранителни добавки заема натриевият нитрит . Използва се при производството на месни артикули като бекон, наденици, пушени меса. Тази добавка обезпечава прелестен усет и естествено червен цвят на месото и стопира размножаването на бактериите, само че при висока температура се трансформира в химически интензивно съединяване, което може да докара до появяването на израстък.

Съставка на разнообразни артикули е бутилоксианизол . Има го в растителни масла, дъвки, чипсове. Това е антиоксидант, предотвратяващ окисляването на продуктите и гранясването на мазнините. Проблемът при тази хранителна добавка е, че в организма може да се трансформира в друго вещество, водещо до рак.

Подобен антиоксидант е пропилгалат . Двете съставки се ползват дружно в продуктите. Връзката на пропилгалатът с появяването на рак все е още не е потвърдена, само че учените предлагат да не се употребяват артикули, които го съдържат.

На четвърто място е натриевият глутамат . Това е аминокиселина, въздействаща на чувствителността на рецепторите на езика ви. По този метод тя покачва вкусовите качества на храната. Използва се като съставна част на дресинги, супи, чипс, полуфабрикати. Натриевият глутамат поврежда нервните кафези. Може да аргументи главоболие и гадене.

Аспартамът е подсладител, който се употребява като сурогат на захарта в диетичните артикули. През 1970 година и 2007 година са извършени проучвания върху пробни животни, които са потвърдили връзката на аспартама с появяването на рак.

Опасна съставна част е и веществото олестра , което не съдържа калории и замества мазнините. Олестрата потиска усвояването освен на мазнините, само че и на трансмазнини и други хранителни субстанции, които понижават риска от сърдечни болести.

Солта е съставката, която е намира съвсем във всичко, което ядем. Малко количество от нея е належащо на организма. Но хората, които прекаляват със солта, са застрашени от повишение на артериалното налягане и риска от инфаркт и утежняване на активността на бъбреците.

Инфо: Готвач.БГ

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР