Всички обичаме масажите, но да си признаем честно - невинаги

...
Всички обичаме масажите, но да си признаем честно - невинаги
Коментари Харесай

Правете това вечер за вечна младост

Всички обичаме масажите, само че да си признаем почтено - не всеки път имаме време и средства, с цел да отидем и да се доверим на професионален теляк.

Истината обаче е, че можем да си вършим разтривки и в домашни условия, а тези на лицето са потвърдено ефикасни в битката против бръчките и вялата кожа. Освен това ни подаряват със здрава, красива и сияйна кожа на лицето.

В идващите редове вижте стъпките по какъв начин може да си вършиме масаж за красива кожа вкъщи и какво ви е належащо.

Първа стъпка: Изберете подобаващи етерични масла

Масажът вкъщи можете да си извършите с най-различни помощни средства - от етерични масла до обичания ви хидратиращ крем. Различните етерични масла влияят по друг метод върху кожата, по тази причина е добре да подберете тъкмо това, което ще ви свърши май-добра работа. Ето и няколко жокера:

Сандалово дърво

Маслото от сандалово дърво овлажнява и укрепва кожата. Подмладява, стяга и тонизира.

Розово масло

Успокоява и е съвършено за по-чувствителна кожа.

Масло от семена от малина

Силно хидратира и подхранва кожата, усилва еластичността ѝ и забавя стареенето.

Масло от босилек

Има антибактериално деяние и омекотява кожата. То, дружно с маслото от лайка, което успокоява кожата, са чудесни за младежи с проблематична кожа.

Масло от бергамот

Свива порите, възстановява секрецията на мастните и потните жлези. Чудесно е за акнеична кожа.

Масло от лавандула

Има антисептично и противовъзпалително деяние. Успокоява кожата.

Втора стъпка: Кога се прави масаж на разположение

Най-подходящото време за масаж на лицето е вечерно време. Кожата ви би трябвало да бъде безусловно чиста. С топли и също толкоз чисти ръце загрявате няколко капки масло и към този момент сте подготвени да стартирате.

Трета стъпка: Как се прави масаж на лицето

1. Първо минете по цялото лице с леки, потупващи придвижвания с връхчетата на пръстите. По този метод подготвяте лицевите мускули за последващия масаж, отпускате се, а и е в действителност доста прелестно.

2. След това с показалците нежно минете със зигзагообразни придвижвания по широчина по цялото ви чело. След това се спуснете на зигзаг в центъра на челото няколко пъти. Това спомага да се раздължен точно тези мускули, които са отговорни за фините бразди по челото.

3. С помощта на два пръста нежно изтеглете от центъра на челото към слепоочията и постепенно направете кръгообразни придвижвания, редувайки посоката на часовниковата стрелка и назад.

4. След това нежно започнете да притискате, като че ли пощипвате веждите си, с цел да отпуснете другояче напрегнатата мускулатура и в тази зона.

5. За разпределяне и понижаване централната гънка в междувеждието, притиснете с два пръста точно там и леко разтрийте с кръгови придвижвания.

6. За да се отърсите от напрежението, масажирайте с кръгови придвижвания точките в основата на челюстта, наоколо до ушите.

7. За да премахнете натрупалите се отрови в региона на шията и под брадичката, нежно спуснете с ръце в посока надолу.

8. Следва деликатната зона към очите, по тази причина използвайте за масаж безименния пръст, който има най-слаб напън и влияние върху кожата.

Срещу подутина към очите минавайте нежно с пръсти, изписвайки буквата С. А против бръчки движете единствено в посока извън във вътрешността или изписвайки осморка по този метод. Ако мислите, че не сте задоволително нежни и деликатни в тази зона, можете да я докосвате и единствено с потупвания.

9. В зоната на скулите и бузите с пръсти разтривайте единствено в посока изпод нагоре. С това подобрявате оросяването в зоната и бузките ви още веднъж ще са здравословно румени. А и се борите с гравитацията, която естествено свлича кожата надолу.

10. Друг масаж с лифтинг резултат е да издърпвате изпод нагоре в посока на открито. Зоната към носа масажирайте с леки пощипвания и за край още веднъж минете с потупващи пръсти по цялото лице за релаксация.

Отделяйте няколко минутки вечер, с цел да си подарите един прекрасен масаж на лицето, който както към този момент сами видяхте, може да си извършите сами вкъщи. Процедурата е потребна за кожата, също така ще ви подейства отпускащо след дългия работен ден

Четете още по какъв начин да се грижите за кожата:

9 секрети трика за красива кожа

Сутрин или вечер - по кое време е по-добре да се къпем

Супер храни за кожа без бръчки

Лесен трик за красива кожа през зимата

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР