Всички обичаме да похапваме семки, особено когато сме в компанията

...
Всички обичаме да похапваме семки, особено когато сме в компанията
Коментари Харесай

5 причини тялото да ви благодари, че ядете слънчогледовите семки

Всички обичаме да похапваме семки , изключително когато сме в компанията на обичан филм или сериал. А доста хора биха се съгласили, че всеки диалог е по-приятен с пакетче слънчоглед на някоя скамейка в парка (стига единствено да пазим околната среда от обелките им).

Оказва се, че яденето на семки е не просто разтоварващо, само че и потребно занятие .

Слънчогледовите семки съдържат антиоксиданти, фибри, растителни протеини, потребни за сърцето мастни киселини и други А при съществуване на избрани алергии, могат да бъдат страхотна опция на фъстъците и другите ядки , твърди диетологът Стефани Сасос, предават от уеб страницата .

Разбира се, както при всяка друга храна, е доста значимо по какъв начин подготвяме и консумираме семките , с цел да извлечем оптималната изгода от тях.

Специалистите предизвестяват да отделяте деликатно люспите на слънчогледовите семки .

Тези обелки се състоят най-вече от фибри , а яденето на прекалено много от тях може да аргументи храносмилателни разстройства . Освен това, в случай че не се сдъвчат вярно, острите части от люспите могат да повредят храносмилателната лигавица .

 слънчогледови семки iStock

За да се възползвате оптимално от потребните свойства на семките, е най-добре да ги поръсите върху салати, печени ястия или да ги разбъркате с овесени ядки . Освен това на пазара съществува слънчогледов тахан , който не е толкоз известен, колкото сусамовия, само че е не по-малко апетитен.

Ето и пет неподозирани изгоди за здравето , които семките носят:
 5 изгоди за здравето от слънчогледовите семки  5 изгоди за здравето от слънчогледовите семки  5 изгоди за здравето от слънчогледовите семки  5 изгоди за здравето от слънчогледовите семки
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР