Всички обичаме да лежим на плажа или до басейна, а

...
Всички обичаме да лежим на плажа или до басейна, а
Коментари Харесай

Бързо лекуване на слънчево изгаряне!

Всички обичаме да лежим на плажа или до басейна, а и даже на някоя поляна и да се препичаме на слънце. Очакваме добиването на прелестен летен загар, а и знаем за изгодите от витамин D. 

Слънцето обаче може да бъде много рисково и да заплаши съществено здравето ни. А и от време на време се отнасяме, застояваме прекомерно дълго или си мислим, че то не е чак толкоз мощно, а след това се разсънваме червени и изгарящи, знаейки че и процесът по възобновяване е дълъг и мъчителен.

Няма вълшебен метод, с който да се оправяме незабавно с изгарянето, само че несъмнено има положителни способи, с които да забързаме процеса по възобновяване на кожата.

Ето някои от тях.

Със сигурност значимото е да дадем отмора на тялото си в такава обстановка и да го хидратираме добре, както извън, по този начин и от вътрешната страна, като одобряваме доста вода. 

Многото сън, също оказва помощ при сходен проблем. Как? Ограниченият сън пречи на производството на някои цитокини, които оказват помощ на тялото да ръководи вярно възпалението. 

Ограничете цигарите, в случай че пушите. Употребата им забавя и понижа вярното осъществяване на множеството процеси в тялото ви, като тъкмо един от тях е заздравяването на кожата при изгаряне. 

Не се излагайте на повече слънце, до момента в който не оздравее кожата! Това е както мъчително и задълбочава казуса, по този начин и рисково, изключително за кожа, която е по-покрита с формирания като бенки, правещи кожата податлива на болести. Също по този начин даже когато не сте на слънце, използвайте слънцезащитен крем. Бихте могли да го включите напряко в ежедневните си ритуали за хубост, дружно с хидратантния крем.

Използвйте алое вера - то облекчава болката и понижа възпалителните процеси. Това важи и за потреблението на хидрокортизони кремове, които имат същата функционалност. Те също понижават отичане и се оправят с досадния сърбеж.
 Това натурално средство се трансформира в ТОП артикул за бърз тен Това натурално средство се трансформира в ТОП артикул за бърз тен
Знаете, че през лятото сме привикнали да имаме златист тен по кожата. Слънчевите лъчи са колкото потребни, толкоз и рискови. Ако не вним...

Взимайте си хладки душове, вани и си налагайте студени компреси.

Също по този начин използването на чай от лайка се твърди, че се оправя с изгарянията, поради противовъзпалителните му процеси. Разбира се чаят би трябвало да е изстинал, а не парещ! 

 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР