Всички обичаме да готвим и ако се развихрим в кухнята

...
Всички обичаме да готвим и ако се развихрим в кухнята
Коментари Харесай

Няколко навика за готвене, които трябва да забравите веднага!

Всички обичаме да готвим и в случай че се развихрим в кухнята може да се приемем в ролята на професионални готвачи (е, най-малко в главата си). Сайтът е събрал на едно място някои извънредно нездравословни и неверни привички, които сме развили, до момента в който готвим. Специалистите споделят, че би трябвало да ги оставим незабавно. Вижте за кои става дума: 
1. Препълване на тигана 
Когато препълните тигана продуктите в него няма да се сготвят толкоз добре, тъй като не са отмерено разпределени по неговата повърхнина. Много хора имат навика да поставят прекомерно доста зеленчуци в тигана и чакат те да имат кафеникав тен. Ами просто няма по какъв начин да стане. 
2. Не слагаме сол във водата когато варим 
Когато поставят макарони, спагети или паста във вода, доста малко хора се сещат да сложат и сол. Самата паста всмуква част от водата до момента в който се вари и в случай че не сте поставили задоволително сол, то ще би трябвало да го вършиме след това. 
3. Изплаквате пастата със студена вода откакто ги прецедите 
Много хора не осъзнават, че по този начин лишават от усета на пастата преди да я сложат в сос. Добре е да изплакнете пастата със студена вода само в случай че ще я сложите в салата. 
4. Слагате подправки на храната единствено в края на готвенето
Една от най-големите неточности на начинаещите готвачи е, че поставят прекомерно малко подправки когато готвят. Така може безусловно да убиете усета на някое отлично ядене. 
5. Не овкусявате с верните неща 
 Използвате ли тази фалшификация при готвене? Внимавайте, може да се трансформира в ОТРОВА Използвате ли тази фалшификация при готвене? Внимавайте, може да се трансформира в ОТРОВА
В последните години се появиха голям брой проучвания, които потвърждават, че някои подправки, които използваме в всекидневието, не са толкоз...
Понякога е доста по-добре за самото качество на ястието в случай че го овкусите с лимон, а не с оцет - да вземем за пример това е годно на 100% за картофената салата. 
6. Не загрявате добре тигана преди да сложите продуктите вътре
Винаги е добре да загреете тигана преди да сложите продуктите. 
7. Прекалено доста си играете с храната си до момента в който я готвите 
Много хора в устрема си да наподобяват по-готини до момента в който готвят и да се презастраховат и обръщат пържолите непрекъснато или бъркат зеленчуците до момента в който ги вършат на тигана. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР