Всички ние сме се сблъсквали с хора, които искат да

...
Всички ние сме се сблъсквали с хора, които искат да
Коментари Харесай

10 поведения, до които неприятните хора прибягват

Всички ние сме се сблъсквали с хора, които желаят да ни тормозят, които ни унижават или мачкат самочувствието ни по един или различен метод – без значение дали става дума за сътрудници, семейство или другари. В обкръжението ни има най-малко един подобен човек, който ни третира по несправедливо неприятен метод.

Нещо повече – този вид хора намаляват самочувствието ни по тънък метод, който остава неусетен за страничния наблюдаващ. Ако се опитаме да разбираем по какъв начин се усещаме, те елементарно могат да извърнат нещата и да ни изкарат прекомерно чувствителни или неоправдателни.

Ето за какво в тази публикация бих желал да споделя с вас 10 метода, присъщи за неприятните хора, и по какъв начин да ги избягвате.

Докато ги преглеждаме, ще придобиете по-голямо схващане и осъзнаване за хората в всекидневието си.

1. Държат ви в положение на неустановеност

Един от методите на недоброжелателите е да ви държат в положение на неустановеност. Никога не знаете по кое време ще избухнат и ще създадат нещо, което да ви разстрои.

Например в един миг можете да с разбирате прелестно, да се смеете и да изграждате взаимно доверие. Нещата могат да останат по този начин за избран интервал от време, само че по-късно от нищото токсичният човек още веднъж ви кара да се чувствате несигурни.

Никога не знаете по какъв начин да се чувствате към него и си създавате рационални оправдания за държанието му – като че ли се пробвате да се убедите, че го харесвате.

2. Обичат да проектират

Проекцията може да се изясни напълно просто: индивидът приема възприятията си и трансферира отговорността за тях върху вас. Например някой, който не ви харесва, може да каже: " Мисля, че не ме харесваш. ".

Те елементарно могат да слагат рамка към вас, като ви карат непрекъснато да им се обяснявате. И вместо да се фокусирате върху действителните им планове, вие стартирате да поставяте под въпрос личните си усеща.

3. Често манипулират

Манипулацията е обвързвана с контрола. Токсичният човек желае да усеща, че сте под негова власт. Често ви кара да се чувствате по този начин, като че ли му дължите нещо. Подобно държание може да се срещне при мениджъри и хора с по-голямо въздействие.

Например в случай че шефът ви е помолил да работите изключително, само че имате други задължения, той ви ще се опита да ви убеди, че работата ви е по-важна от другите ви задания.

Ако му напомните за някоя друга сходна обстановка, в която сте оставали след края на работното време, той извърти нещата по подобен метод, че ви е направил услуга или че му го дължите.

4. Винаги са неоправдателни

Токсичният чоек, който постоянно осъжда, обича да се държи по този начин, като че ли всички са съгласни с него. Например: " Ти си безконтролен " е оценка, която допуска, че ти фактически си подобен и всички в близост я поддържат.

Токсичният човек съди, тъй като желае неумишлено да нападна самочувствието ви, вместо да се заеме с същинския проблем. Решаването му би означавало да поеме отговорност за възприятията си, а този вид хора не вършат това.

5. Обобщават и преувеличават истината

Бъдете деликатни към обобщенията. Токсичният човек ги употребява, с цел да преувеличи дребните истини. Например в случай че сте не запомнили да почистите къщата, той може да каже: " Ти в никакъв случай не ми помагаш " (в превод: не запомнил си да почистиш). " Ти си ненужен ". (Забравил си да почистиш).

Това още веднъж е офанзива против самочувствието ви, а не против същинския проблем. А той е, че къщата не е чиста, а не че вие не помагате или че сте безполезни.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР