Всички ние сме мечти“ обедини сърцати читатели в Градска художествена

...
Всички ние сме мечти“ обедини сърцати читатели в Градска художествена
Коментари Харесай

„Всички ние сме мечти“ на Симона Стоева обедини сърцати читатели във Варна

„ Всички ние сме фантазии “ сплоти сърцати читатели в Градска художествена изложба „ Борис Георгиев “ във Варна. Книгата на Симона Стоева се трансформира в едно от най-сърцатите заглавия на първата половин година.

Деликатният разказ „ Всички ние сме фантазии “ от варненската писателка Симона Стоева се появи в книжарниците с заричане за пролет и с вдъхновяващата задача да накара читателите си да се гмурнат в личните си фантазии.

Премиерата на книгата, провела се на 24 март от 18:30 ч. в Градска художествена изложба „ Борис Георгиев “ във Варна, стартира с ефирно осъществяване от младата балерина Виляна Станчева, което вкара публиката в артистичния свят на романа.

Заедно с авторката Симона Стоева на премиерата участваха виновният редактор Милена Ташева и литературният редактор Габриела Кожухарова. Те описаха повече за труда и вдъхновението, дали началото на „ Всички ние сме фантазии “, както и за метаморфозите, които е претърпяла книгата, преди да поеме по пътя си към читателите. 

Симона Стоева показа за процеса си на писане:

„ За мен историите стартират от финала. Когато пиша, постоянно в главата си имам нарисуван свършек и остава да схвана по какъв начин героите ще стигнат до този миг, до който знам, че би трябвало да ги заведа. “

Авторката акцентира, че романът ѝ е особено отдаден на „ наивниците, които се осмеляват да мечтаят “ и че се надява книгата ѝ да стигне до тези читатели, които са напът да се откажат от фантазиите си, с цел да им вдъхне храброст. 

В хода на диалога литературният редактор Габриела Кожухарова показа, че „ в областта на изкуството идеалистите постоянно са подложени на риск да станат циници. И е доста хубаво да срещнеш хора като Симона, които да ти върнат искрата. “

Отговорният редактор Милена Ташева пък акцентира, че всяко изкуство „ с изключение на гений изисква дисциплинираност и доста вложен труд “ – нещо, което важи както за героите в романа, които са се впуснали в гонене на своите фантазии, по този начин и за Симона, която реализира своята.

А каква е идната ѝ фантазия? Историята на Нора и Иво във „ Всички ние сме фантазии “ да се появи и на огромен екран.

Смел и остроумен, „ Всички ние сме фантазии “ е поетично пояснение в обич към изкуството във всичките му форми. Романът възхвалява човешкия ентусиазъм храбро да следваме фантазиите си, без значение от компликациите, които срещаме по пътя. И ни напомня, че във всеки един от нас се крие история, която чака да бъде разказана.

Точно като тази на Иво – възпитаник в влиятелната Академия по изкуствата, хладнокръвен в решението си някой ден да се подреди измежду най-великите имена в киното. И на Нора, която не желае просто да танцува, а да стане най-хубавата балерина, творила в миналото.

Когато пътищата им се пресичат в стаята за наказване, в миг, като че ли излязъл от страниците на кино сюжет, всичко друго незабавно затихва. Вихрушката от усеща посред им заплашва да ги отдалечи от задачите, които и двамата преследват толкоз енергично.

И както постоянно се случва в живота, Нора и Иво са принудени да избират. Но може ли сърцето да направи избор сред любовта и изкуството?
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР