Всички ние много обичаме своя Пловдив. Познаваме ли го обаче?

...
Всички ние много обичаме своя Пловдив. Познаваме ли го обаче?
Коментари Харесай

На улица Щастие в Пловдив цари безгрижие

Всички ние доста обичаме своя Пловдив. Познаваме ли го обаче? " Марица " реши да ревизира, като стартира от най-важното - хората и улиците на този древен град. Наш екип ще ви гостува, с цел да ви попита на кого е кръстена вашата улица и какво знаете за този човек или събитие. Очакваме да ни разкажете още кои са най-известните хора, живели и  живеещи в квартала ви. Ще изберем дружно и най-красивата къща на вашата улица. Очаквайте ни!

В международния ден на щастието 20 март взехме решение да проверим какво се случва на най-жизнерадостната улица в Пловдив - " Щастие ". Тя има дълга история - към този момент 68 години краси квартал " Захарна фабрика " в " Кършияка ". В далечната 1960 година учениците от Строителния колеж вършат дипломната си работа - пет блокчета холандски вид. Идеята е новаторска - по четири обособени входа с градинки начело и вътрешни стълби сред етажите. И се ражда ул. " Щастие ". 

Напук на неприятното време през вчерашния ден там ни посреща страховит зелен пейзаж. Спретнати къщурки, градинка във всеки двор и изненада - фамилни детски люлки в единия край.

През последните години доста съседи продадоха жилищата си, тъй че не познаваме всички, описа София Благоева, съседка на безгрижните хора от  " Щастие ".

Преди години на номер 10 живееше бай Коста Гълъбаря. Имаше най-хубавите гълъби в " Кършияка ". Казваше: " Сутрин като ги подвигна, отиват до Гърция, оглеждат се в Бяло море и се връщат до един ", спомня си Стефка.

От същата страна, само че на номер 2, живее другарката Цанкова. Дамата, която от дълго време е трансферирала 90-те, е още образец за всички с жизнеността си. Според комшиите тя е най-известната учителка по биология в града, а лафът " Аз по гласа познавам кой е, само че единствено да го видя - да му мисли! " се е трансформирал в евъргрийн в квартала.

И по този начин - на улица " Щастие " усмивките не липсват, най-много детските. Който не има вяра, да види на фотосите какво е направил тате Тодор (от номер 1) за питомците си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР