Всички ние искаме да имаме плосък корем и стегнато тяло,

...
Всички ние искаме да имаме плосък корем и стегнато тяло,
Коментари Харесай

Натрупване на мазнини по корема - на какво се дължи?

Всички ние желаеме да имаме плосък стомах и плътно тяло, само че от време на време колкото и да се стараем просто не изглеждаме в най-върховата си форма. Обезформеният и издут стомах загрозява външния ни тип, понижава самочувствието ни и ни кара да се усещаме зле.

Мазнините в коремната област не са просто едни от най-видимите в тялото, само че и са извънредно упорити и сложни за унищожаване. За страдание са и едни от най-лесно натрупващите се, изключително с придвижване на възрастта, когато метаболизмът доста се забавя.

В идващите редове ще разгледаме едни от най-често срещаните аргументи за струпване на коремни мазнини:

Недоспиване - в случай че постоянно се лишавате от нужния ви сън или тъкмо противоположното - спите прекомерно доста (над 8-9 часа), с течение на времето ще започнете да натрупвате коремни мазнинки. В случай на недоспиване човек е доста по-склонен да посегне към нездравословни храни, с цел да си набави нужното количество сила. При прекомерно доста спане пък сме по-малко склонни към физическа интензивност, което също способства за напъляването в стомаха.

 недоспиването предизвиква напълняване в корема

Генетична причинност - в случай че вашата майка е така наречен фигура ябълка, то и вие ще сте доста по-предразположени към трупане на мазнини в стомашната област. За да се опитате да предотвратите това, спортувайте и се хранете здравословно, също по този начин следете количеството признати калории, тъй като сте в рискова група от напълняване.

Стрес - продължителният и мощен стрес е измежду бича на актуалното всекидневие. Той е извънредно рисков за организма, а напълняването в стомаха е един от рисковите му странични резултати. По време на стрес в тялото се отделя огромно количество кортизол - стрес хормон, който ни кара по-често да посягаме към сладкото и чипсовете.

Поликистозни яйчници - това е доста сериозен здравословен проблем, който визира дамите в детеродна възраст. Причинява повишение на мъжкия хормон тестостерон и засегнатите дами натрупват по-лесно мазнини в коремната зона. Другите признаци на поликистозните яйчници включват прекалено окосмяване, акне, неточен менструален цикъл.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР