Всички ние имаме своя собствена грижа за кожата, с която

...
Всички ние имаме своя собствена грижа за кожата, с която
Коментари Харесай

Грешки, които много от вас допускат, докато си мислят, че правят кожата си по-красива

Всички ние имаме своя лична грижа за кожата, с която сме привикнали. Ами в случай че създадем някои стъпки за грижа погрешно, без да осъзнаваме това? Някои неточности няма да окажат доста въздействие върху външния тип на кожата ни, само че други могат доста да влошат положението й, да допринесат за по-бързото й стареене или да не разрешат пълноценното потребление на дейните съставки на продуктите, които прилагаме върху нея.

Какви неточности вършим най-често в грижата за кожата и по какъв начин те се отразяват на нея? Какво си коства да избягвате в ежедневните грижи?

Ще разберете от написаното по-долу!

- Забравяме шията и деколтето

Започвайки с разчистване, посредством нанасяне на крем и завършвайки със слънцезащита - това е и методът за грижа за шията и деколтето. Заедно с кожата на лицето, те би трябвало да бъдат третирани по същия метод. Много постоянно заради спестявания или просто заради неведение, ние не се грижим задоволително за тази сензитивна зона, което по-късно води до появяването на бръчки, загуба на неотстъпчивост и обезцветяване. 

- Ексфолиране на кожата прекомерно постоянно

Ексфолирането дава на кожата ни доста позитивни неща и ни разрешава да преодолеем доста недостатъци, с които не можем да се оправим с други способи. Придава резултат на изглаждане, разчистване на порите и изглаждане на цвета. Заради това обаче постоянно започваме да прекаляваме с ексфолиращите артикули. За страдание, прекомерно честото и мощно ексфолиране може да докара до сенсибилизация на кожата, обезцветяване и свръхактивни кръвоносни съдове.

Честотата на ексфолиране се избира съгласно вида кожа, само че 1-2 пъти седмично би трябвало да е оптималният брой пилинг. 

- Неправилно използване на козметика

Правилно подбраният артикул е единствено половината от триумфа по пътя към красива кожа. Също по този начин е значимо да употребявате и прилагате козметиката вярно. Серумите или есенциите са мощно съсредоточени артикули, които имат доста добър резултат върху положението на кожата ни, само че с цел да работят вярно, те би трябвало да се комбинират с крем. Не забравяйте постоянно да поставяте по-леки артикули без липидни съставки под крема, с помощта на което ще предотвратим изпаряването им. Кремът също по този начин ще защищити кожата от отрицателни външни фактори.

- Изсушаване на мазна кожа

Твърде доста изсушаване на кожата ще докара до по-интензивно обособяване на себум и по този метод искра и задръстване на мастните жлези.  Кремовете за мазна и проблематична кожа би трябвало да имат особено пригодена формула, без комедогенни съставки и без да натоварват кожата.

- Използване на мръсна забрадка

Това е доста постоянно срещана неточност, която ни кара да губим месеци почистващи процедури. Основното тук е обособена забрадка за лице и тяло, както и честата й замяна. В мокра забрадка бързо се развиват бактерии и по-късно се трансферират върху кожата на лицето. Идеалното решение е да употребявате хартиени кърпи или носни кърпички, с цел да избършете лицето си след измиване. Това е извънредно значимо за хора, които се борят с инфектиране, екзема и акне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР