Всички неблагоприятни фактори, нестабилната и неизвестна среда за работа, ограничени

...
Всички неблагоприятни фактори, нестабилната и неизвестна среда за работа, ограничени
Коментари Харесай

Радев: Въпреки всички предизвикателства, българският бизнес се справи

Всички неподходящи фактори, нестабилната и незнайна среда за работа, лимитирани благоприятни условия за действително обмисляне постоянно ни поставяха пред мисълта, че няма по какъв начин при тези условия българският бизнес да не изпадне в дълбока застоялост. Но това, което се случи, е, че тази застоялост не е реалност, в противен случай, българският бизнес пораства, а данните за износа са впечатляващи и това се дължи на обстоятелството, че в България има бизнес водачи, които със своите качества, кураж, познания водят през тестванията към нови върхове.

Това сподели президентът Румен Радев на церемонията по почитане на спечелилите в 15-то издание на състезанието " Мениджър на годината ", което се организира под патронажа на президента, заяви Българска телеграфна агенция.

Конкурсът отличава бизнес ръководители за използването на положителни управнически практики.  За " Мениджър на годината " беше разгласен Владимир Спасов - пълномощник на " М+С Хидравлик " АД.

Президентът посочи сложните условия за бизнеса и неизвестността пред него през 2022-а, като уточни, че годината е извънредно динамична, напрегната, наситена с рецесии и провокации. Сред тях той открои пандемията, войната в Украйна, енергийната рецесия, продължаващата втора година серпантина на икономическа неустойчивост и липса на постоянно държавно управление с дълготраен, явен небосвод.

Той засегна и друга значима и за обществото, и за бизнеса тематика - ръководството на страната. 

Знам въпросите, които ви вълнуват, най-големият е неизвестността - ще имаме ли ново постоянно държавно управление, какъв брой ще живее сегашният парламент, какви закони ще одобри, ще има ли предвидимост във вашата активност, сподели президентът. 

Той призна, че не може да отговори на тези въпроси, само че увери, че се прави всичко допустимо да бъде излъчено постоянно стабилно държавно управление. Но до момента в който това стане факт и когато стане, мога да ви подсигурявам, че служебното държавно управление ще продължава да работи всеки един ден за вас, тъй че вие да успявате, сподели президентът.

Радев уточни, че служебното държавно управление съумя да се пребори и да обезпечи финансите по оперативните стратегии, първия транш по Плана за възобновяване и резистентност.

Най-важното е, че то съумя единствено за два месеца да създаде всички изчезнали закони, които би трябвало да отключат пътя към дълго чаканите промени, които да дадат това, което ни би трябвало - господство на правото, изсветляване на бизнес средата, задушаване на корупцията, предвидимост в разнообразни области, уточни още президентът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР