Всички народни представители, които искаме да помогнем в каузата срещу

...
Всички народни представители, които искаме да помогнем в каузата срещу
Коментари Харесай

Следобедните новини от Южна България на 02.12.2022 г.

„ Всички народни представители, които желаеме да помогнем в идеята против презастрояването на Пловдив, би трябвало да предизвикваме взаимна среща с министъра на районното развиване. При регионалния шеф има редица сигнали, свързани с желанието теренът от 81 дка до Гребната база да се застрои с 3-етажни здания “. Това съобщи в ефира на Дарик депутатът от Българска социалистическа партия Иван Петков във връзка днешния митинг на жители против решението на Общинския съвет. Категорично срещу презастрояването на града се разгласи и Росен Костурков от " Продължаваме промяната ". „ В непрекъснат контакт сме с сътрудниците от Българска социалистическа партия по всички проблематични проблеми, свързани с развиването на Пловдив. Възложили сме на юристите ни да дадат законово предложение, в интерес на пловдивчани, разяснява пред Дарик той. Депутатът от ГЕРБ Стефан Шилев отбрани признатия от локалния парламент нов Общ организационен проект на града, наблягайки, че с документа се " затваря вратата " за презастрояване. Той предложи въпросът да се подложи на публично разискване.

===========================

Отворен за придвижване е към този момент пътят сред село Добрич и Димитровград, където към 07:40 ч. тази заран стана тежка злополука със починали и ранени. Повече от три часа трафикът беше пренасочван по обходен маршрут. В злополуката сред „ Пежо “ и „ Ауди “ са загиналина 41-годишна жена и 15-годишната ѝ щерка на път за болничното заведение, потвърдиха от полицията. В „ Ауди “-то, ръководено от дамата от с. Добрич, е пътувала и втората и щерка на 6 година Детето е превозено в пловдивска болница в тежко положение и с риск за живота. Шофьорът на „ Пежо “-то е 39-годишен мъж от Димитровград. Той е настанен в хасковската болница също с голям брой контузии. По първични данни колата на дамата се блъснала челно в „ Пежо " -то, идващо отсреща, допълват от полицията. Работата по изясняване на аргументите за случая продължава.

=============================

Пазителят на теснолинейката изнесе урок по родолюбие в Якоруда. Кристиан Ваклинов - младежът от Пазарджик, станал прочут като избавител на единствената настояща теснолинейка в България, беше специфичен посетител на средношколци от гимназия “Петко Р. Славейков “ в Якоруда. Градчето е една от спирките по колоритната теснопътна линия, прекосяваща три планини. Влакчето има обществена роля за локалната общественост и е значима причина за развиването на туризма в района. Пред децата бе показана вдъхновяващата история на теснолинейката през последните години и желанията на страната тя да бъде закрита, до през днешния ден, когато към този момент се радва на интернационален интерес като една от неповторимите български туристически атракции.

============================

Този уикенд започва Рали спринт „ Пампорово “ 2022. Феновете на адреналина и автомобилния спорт ще могат да следят атрактивната конкуренция в зимния ни курорт, който за втора поредна година става център на високите скорости. Това заяви ръководителят на Съюза на българските автомобилисти в Смолян Тодор Мелемов. Откриването е на следващия ден от 16:30 ч. пред хотел " Перелик “, а стартът на първия специфичен стадий е в неделя, 4 декември от 10:00 ч. 23 автомобила от седем класа ще се състезават. Част от водачите са Екатерина Стратиева, Мирослав Ангелов, Костадин Щерев, Мартин Сурилов и Пламен Стайков. Общата дължина на четирите Специални стадия е 145,5 км, а рали дистинцията - 40,62 км.

Информации на Искра Койчева, Живка Тодорова, Тина Соколова и Адриан Кулев
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР