Всички, намесили името на ВМРО и на лидера ѝ Красимир

...
Всички, намесили името на ВМРО и на лидера ѝ Красимир
Коментари Харесай

Каракачанов искат извинения за уронения престижа на ДАБЧ

Всички, намесили името на Вътрешна македонска революционна организация и на водача ѝ Красимир Каракачанов в скандалната скица с търговия с българско поданство, по която тече инспекция на спецпрокуратурата, дължат най-малкото опрощение за уронване на престижа. Това се споделя в писмо от партията, изпратено до медиите.
В понеделник сутринта Спецпрокуратурата влезе в Държавната организация за българите в чужбина по следствие на схеми за продажба на българско поданство. Първоначално бяха задържани над 20 чиновници на организацията, обвинявания бяха повдигнати на четирима, в това число и на ръководителя на Агенцията Петър Харалампиев, който е от квотата на Обединените патриоти.

След това бе конференцията на Спецпрокуратурата, на която бяха оповестени данни за следствието за измами с документи за български генезис и арестите в Държавната организация за българите в чужбина. Зам.-главният прокурор Иван Гешев съобщи, че Държавната организация за българите в чужбина имала 20 000 забавени преписки за към година. В Кюстендил са открити " цели бидони с документи ", като са претърсени над 50 адреса в цялата страна. Открити са голям брой доказателства, преписки и удостоверения, оповестиха още от прокуратурата.

" Стана ясно, че няма никакви сведения Вътрешна македонска революционна организация и Красимир Каракачанов да са съучастници по някакъв метод ", пишат от Вътрешна македонска революционна организация. Те твърдят, че заместник-главният прокурор Иван Гешев е декларирал, че все още от събраните доказателства няма връзка на министър Каракачанов с описаната незаконна активност. Няма данни да е забъркана партията Вътрешна македонска революционна организация или адресът на централата ѝ ", пишат от партията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР