Всички много добре знаем, какво точно представляват бързите храни“. В

...
Всички много добре знаем, какво точно представляват бързите храни“. В
Коментари Харесай

7 причини да спрете бързите храни

Всички доста добре знаем, какво тъкмо съставляват „ бързите храни “. В забързаното всекидневие на всеки един човек бързите храни несъмнено улесняват частта с храненето. Намират се съвсем на всички места, налични са за всеки джоб и са подготвени за консумация или биват приготвени за броени минути. Да, само че какъв брой постоянно се възползвате от опцията да се храните с бързи храни? От отговора ви зависи, дали е време да ги изключите от ежедневното си меню.

1. Причиняват отмалялост
Идеята на храненето е то да ни дава сила, в случай че ни предизвиква отмалялост, то е време да променим нещо. В множеството случаи потреблението на бързи храни ни дава незабавно чувство за задоволеност, задоволеност която не продължава дълго. Този незабавен резултат се дължи на тежките въглехидрати, които се съдържат в бързите храни, поради които ние не получаваме потребните хранителни субстанции от които се нуждаем всекидневно.

2. Бързите храни могат да доведат до меланхолия при младежите
По време на израстването си, младежите минават през голям брой хормонални промени. Това несъмнено оказва въздействие и върху измененията в настроението или в държанието им. Според учени, към 60% от младежите консумиращи по-често бързи храни, са в действителен риск да изпадат в депресивни положения. Смята се, че здравословното хранене е от основно значение, точно за поддържането на хормоналния баланс.

3. Консумацията на нездравословни храни утежнява храносмилането
„ Бързата храна “ не съдържа по този начин значимите за храносмилателната ни система фибри. Фибри, които несъмнено би трябвало да участват в нашето всекидневно меню, с цел да сме здрави. Бързите храни имат високо наличие на наситени транс-мазнини, бързи въглехидрати и огромно количество добавена сол и захар. Честата консумация на тези нездравословни храни, в множеството случаи провокира храносмилателни проблеми.

4. Предизвикват съмнения в равнищата на кръвната захар, както и покачват риска от диабет вид 2
Бързата храна съдържа големи количества захар. Приемана прекалено, рафинираната захар основава стрес на организма, защото метаболизма се забавя, а панкреасът се задейства, като отделя повече от естественото количество инсулин. Всичко това се случва в организма, с цел да се предотврати внезапното повишаване на равнището на кръвната захар. Тъй като бързата храна основава кратковременно чувство за задоволеност, часове след хранене, равнищата на кръвната захар падат внезапно, метаболизма се забавя, а ние се усещаме още по-гладни. Когато инсулина се употребява погрешно от тялото, това крие риск от развиването на диабет вид 2.

5. Увеличават риска от сърдечносъдови болести
Бързите храни имат тежки, бързи въглехидрати и доста нездравословни мазнини. Тези нездравословни свойства са повода за повишаване равнищата на холестерола, както и на триглицеридите, които са и главните аргументи за появяването на затлъстяване, както и развиването на сърдечносъдовите болести.

6. Могат да доведат до проблеми с бъбреците
 Здравословното хранене би трябвало да включва най-много една чаена лъжичка сол дневно. В бързите храни се съдържа в действителност доста сол, която сол е една от основните аргументи за проблемите с бъбреците. Ако се храните с тези храни всекидневно, рискувате да натоварите работата на бъбреците си, защото те се грижат точно за изчистването от непотребния натрий в организма.

7. Натоварват черния дроб
Бързите храни съдържат високи равнища на транс-мазнини. Транс-мазнините не носят изгоди за здравето, а в противен случай – „ неприятния “ холестерол се усилва, а „ положителния “ понижава. При честата консумация на храни, съдържащи „ неприятен “ холестерол, черният дроб се натоварва, провокира се отсрочване на мазнини в черния дроб, което би могло да докара до чернодробни проблеми.

 
6-те храни, които защищават от неприятни възпалителни процеси
Суперхраните имат изгоди за поддържането на цялостното ни здраве в положително положение, както и за предварителна защита от някои заболявания като да вземем за пример...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР