Всички мислят, че август е месецът, в който се прибира

...
Всички мислят, че август е месецът, в който се прибира
Коментари Харесай

Най-доброто време за садене на тези зеленчуци и билки е през август

Всички мислят, че август е месецът, в който се прибира по-голямата част от реколтата, само че положителният градинар единствено може да мечтае за отмора, тъй като точно през август стартира най-благоприятният интервал за засаждане на редица култури. Въпреки че на открито става по-студено през последния месец на лятото, в градината е допустимо да се отглеждат растения с къс вегетационен интервал.

Салата

Идеално е да засадите рано зреещи сортове през август. В рамките на 30-40 дни след засяването те ще бъдат подготвени за бране, съгласно градинарите. Най-добре е да отглеждате маруля.

Рукола

Тази билка устоя на температури до -7 ° C. Трябва да се знае, че руколата не обича сянката. В същото време, с цел да я предпазите от прохладата, ще е по-добре да я покриете. Опитните градинари употребяват пластмасови бутилки.

Спанак

Август е превъзходен за сеитба, защото спанакът не обича топлината и избира сянка и хладина. И също по този начин положително поливане, тъй че не можете да пестите от вода. От сеитбата до прибирането на реколтата минава доста малко време - единствено към 30 дни.

Зеле

За сеитба е по -добре да изберете рано зреещи сортове бяло или китайско зеле. Последното постоянно се бърка с пекинско зеле, само че през август е по -добре да се засади отново чой зеле. Преди сеитбата леглото би трябвало да бъде добре навлажнено и покрито да вземем за пример с лутрасил или спанбонд. Първата годишна продукция от зеле ще бъде след 30 дни, в тази ситуация с китайското зеле - след 45-60 дни.

Репичка

Тя пораства доста бързо, първата годишна продукция може да бъде подготвена за две седмици, тъй че можете да сеете репички даже два пъти месечно. Преди засаждането е по -добре да се мулчира земята, да вземем за пример с торф. Поставянето на семената би трябвало да е плитко, а поливането - умерено.

Ряпа

Идеална просвета за развъждане през август. Плодовете са едри, макар че е належащо плитко засаждане. За предпочитане е да се сее в ниско алкална плодородна почва. Добре е краставиците да порастват на това място. Изисква слънчева светлина и постоянно поливане.

Цвекло

Проблемно е да се отглеждат огромни кореноплоди за малко време, само че можете да съумеете да съберете сладко младо цвекло. Разбира се, в случай че не настъпи мощен мраз, защото цвеклото не обича ниските температури.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР