"Всички мерки, с изключение на мярката "60 на 40", която

...
"Всички мерки, с изключение на мярката "60 на 40", която
Коментари Харесай

Предлагат нова мярка „75 на 0“, която ще се прилага към всички затворени бизнеси

"Всички ограничения, като се изключи мярката "60 на 40 ", която и в този момент се ползва, ще бъдат приложени на трети и четвърти стадий от здравния проект, обвързван с пандемичната конюнктура ". Това уточни вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Гълъб Донев.
Той означи, че всички тези ограничения са инкорпорирани в стадиите на проекта за ръководство на здравната рецесия.
"Мярката "60 на 40 " ще продължи да се ползва по този начин, както и сега - при спад в оборота с 30 %, подпомагането от страна на страната ще бъде 50 на 100 от осигурителния приход на обезпечените лица и надлежно 50 % от осигурителните вноски за здравно и обществено обезпечаване на вноските, плащани от страна на работодателя ", сподели вицепремиерът.
Предлага се и една нова мярка - "75 на 0 ", която ще се ползва към всички затворени бизнеси и там ще се покрива 75 % от осигурителния приход на засегнатите лица, като ще се поемат 75 % от осигурителните вноски от страна на работодателя. Тази мярка е разширена с включването и на самоосигуряващите се лица.
"Очакваме утвърждение и сключване на съглашение с Европейската комисия във връзка с новата Оперативна стратегия "Развитие на човешките запаси ", от където вероятно ще бъдат ориентирани спомагателни средства по мярката "Запази ме " и "Заетост за теб ", уточни Донев.
По думите му тези ограничения са в поддръжка на бизнеса, изключително "Заетост за теб ", където се субсидира заетостта на безработни лица, които на процедура са наети още веднъж на работа за избран интервал от време. Обикновено до момента това се е прилагало за шест месеца.
"Ще продължи да се ползва и патронажната грижа за хора над 65-годишна възраст и за хора с увреждания, които са в неспособност сами да се обслужват. Продължаваме и мярката за подкрепяне на родителите с деца до 14-годишна възраст, когато се наложи затваряне на учебните заведения и прекосяване към отдалечено образование, и би трябвало родителите да вземат неплатен отпуск ", добави общественият министър.
"Всички ограничения, които са планувани и имаме подготвеност да задействаме на всеки един стадий от усложняването на епидемиологичната конюнктура, ще бъдат в поддръжка на българските жители, в поддръжка на бизнеса ", сподели още той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР