Всички медии в русия са под контрола на Кремъл. Или

...
Всички медии в русия са под контрола на Кремъл. Или
Коментари Харесай

Марина Овсянникова: Руските медии са под контрола на Кремъл

Всички медии в русия са под контрола на Кремъл. Или посредством близки до Путин, или посредством избрани структури. И в случай че си публицист в Русия, нямаш различен избор с изключение на да работиш в тази система. 
Прочетете още
Това съобщи в изявление за NOVA TV Марина Овсянникова, която преди година в националния ефир на съветската телевизия прекъсна новинарската стратегия с афиш „ Не на войната против Украйна ”.

Тогава Овсянникова беше редактор в Первый канал със стаж от 20 години.

Тя описа, че когато се появила в ефир, била " неразумно смела ".

" В този миг за мен нямаше значение какво ще се случи с мен. Пред очите на всички нас стартира да се прави най-ужасното и чудовищно закононарушение - военната експанзия над самостоятелна Украйна. И тази война лежи на съвестта на един човек - Владимир Путин и неговото обграждане. И в този миг – беше невероятно да замълча. ", описа тя. 

По думите ѝ Русия се е трансформирала в тоталитарна страна, отпред на която стоял деспот, а хората били изплашени да стачкуват.

" Никой не искаше да бъде жертва на политически репресии. И стигнахме досега, в който в този момент е рисково даже с роднините си да приказваш на тази тематика. Сега процъфтява доносничеството и даже те могат да създадат донос против теб. ", сподели Овсянникова. 

За появяването си в ефир с плаката тя решила ненадейно. Първо считала да стачкува на улицата, само че сметнала, че митингът няма да е ефикасен. 

" Така взех решение да се възползвам от служебното си състояние – и да приготвят митинга си в живия, народен ефир. Буквално ми трябваха няколко дни. В неделя нарисувах плаката, записах видеообращение и в понеделник отидох на работа. Това беше първият работен ден и бях наясно, че в случай че не го направя тогава, по-късно няма да имам тази опция. ", описа журналистката. 

Когато излезнала от студиото, я очаквало цялото управление на малкия екран. Накарали я да напише пояснение за постъпката си и че го е направила  по лично предпочитание.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР