Всички мечтаем за онази ярка холивудска усмивка. Но какво, ако

...
Всички мечтаем за онази ярка холивудска усмивка. Но какво, ако
Коментари Харесай

Как да се отървете от жълтите зъби?

Всички мечтаем за онази ярка холивудска усмивка. Но какво, в случай че имаме жълти зъби?

Едно от първите неща, които всеки запомня у даден човек, е усмивката. Така че е значимо да извършите положително усещане! Всички мечтаем за онази ярка холивудска усмивка. Но какво, в случай че имаме жълти зъби? И какво предизвиква пожълтяването им?

Луси Шукла, съосновател на „ Instant Dentist & Straight Teeth Direct “, съобщи пред „ Експрес “, че зъбите могат да пожълтеят по ред аргументи.

Има два пласта зъби: емайлът, който е по-бял, и дентинът изпод, който е по-жълт или кремав на цвят. Според Шукла зъбният гланц наподобява по-бял, когато имате здрави зъби . Дентинът става по-видим след загубата на емайла, което прави зъбите да наподобяват по-жълти. Според експертът, здравите зъби пожълтяват като част от естествената фаза на стареене.

„ Емайлът на зъбите ерозира всеки ден основно от кисели храни и питиета “, сподели тя. „ Друга постоянно срещана причина, заради която зъбите пожълтяват или потъмняват, са повърхностните петна, породени от тютюнопушене и консумация на кафе, чай и алено вино “, добави тя.
Как да се оправим с жълтите зъби?

Превенцията е по-лесна от лекуването. Поради това специалистите предлагат да се заобикаля пушенето, да се стои надалеч от киселинни съставки и да се пият замърсяващи течности със сламка.
Има три съществени стъпки, които би трябвало да предприемете, с цел да избелите жълтите си зъби.
Инвестирайте в електрическа четка и конци за зъби. Според Шукла вярната електрическа четка за зъби дейно отстранява всички повърхностни петна. Конецът за зъби, както и подобен с водна бликам за зъби, дейно отстраняват всички останки от междузъбното пространство.

Разтвор за избелване е ключът! Инвестирайте и в избелващ разтвор за идеална усмивка, поучава експертът. Забравете за избелващите писалки, ленти и скоби, сподели Луси. Според Шукла те явно не са задоволително ефикасни.

Според Луси най-успешното решение за избелване на зъбите са персонализираните избелващи шини за слагане на зъбите. Тя изясни, че поръчковите шини за избелване на зъби карат веществото да се популяризира отмерено по зъбите и да обезпечи влияние и избелване върху зъба за рационален интервал от време. Те нормално се носят през нощта дружно с десенсибилизиращ гел за интервал от 7 до 14 дни. След прегледа на зъбите и венците този избелващ разтвор може да се ползва от ортодонт. Не би трябвало да се употребява при заболяване на венците или кариес, по тази причина се ползва след стоматологичен обзор.

Някои специалисти употребяват и водороден прекис за избелване на зъбите. Според Луси този предмет прониква надълбоко в зъба и го озарява от вътрешната страна на открито.
Алтернативи на избелващия разтвор
Най-често срещаните домашни способи включват въглен, сода за самун и кокосово масло.
Содата за самун се употребява в пастите за зъби, която се продава на пазара, защото може да помогне при обезцветяване на повърхността, само че това не би трансформирало цвета на зъбите. Кокосовото масло към момента се употребява необятно като опция. Въпреки че Луси съобщи, че няма емпирични доказателства, че това избелва зъбите. Въгленът на прахуляк е абразив, който отървава от петна по кожата. Върху зъбите той работи малко по-ефикасно от избелваща паста за зъби.►ВИЖТЕ СЪЩО:

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР