Всички лица, които заемат висши публични длъжности, могат да бъдат

...
Всички лица, които заемат висши публични длъжности, могат да бъдат
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Антикорупционната комисия няма да подслушва

Всички лица, които заемат висши обществени длъжности, могат да бъдат проверявани, изброени са в 46 категории, т.е това са топ административни длъжности. Прибавя се и категорията на по-нисшите чиновници. Това сподели в " Още от деня " по Българска национална телевизия Данаил Кирилов от ГЕРБ. Според органа всеки, който желае, може да подаде сигнал за корупция или спор на ползи против лице от властта. 

Най-големият спор беше за гл.9 при функционалност на дирекция, която се придвижва от ДАНС в новия общ обединен антикорупционен орган. Тази дирекция ще прави оперативно следствие и разбор на обстоятелствата и условия, които са свързани с корупция, добави Кирилов.

Всички лица, които заемаме висши длъжности, подаваме заявления, т.е има богат списък с персонални данни за нешето имотно положение. Много е елементарно да се разграничи при тези данни, в случай че те се отнесат към всички други регистри, които са налични. Ние имаме вяра, че комисията даже още на предварителна фаза би могла да откри дали в сигнала се съдържат годни данни или са нужни незабавни ограничения по застраховане на нелегално добито имущество, разяснява Кирилов. 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР