Всички липсващи разделителни колчета по първокласен път Е-79 в района

...
Всички липсващи разделителни колчета по първокласен път Е-79 в района
Коментари Харесай

До дни монтират наново липсващите колчета в Кресненското дефиле

Всички изчезнали разграничителни колчета по първокачествен път Е-79 в региона на Кресненското дефиле ще бъдат възобновени напълно скоро. По проект чиновници на Областно пътно управление-Благоевград започват монтажа им през месец август. Вече е изработен цялостен обход на трасето и се знае тъкмо къде би трябвало да се инсталират нови разграничителни колчета.

" Пътят през Кресненското дефиле е един от най-натоварените в страната. Над 11 000 автомобила на денонощие минават по него. Нормално е при този трафик да има и чукнати, скъсани, развалени, счупени колчета. Не става въпрос обаче за съзнателно увреждане. Такова нещо бе осъществено през септември предходната година, когато вандали срязаха 11 ограничаващи колчета, само че това бе прецеден ", обявиха от ОПУ-Благоевград.

От юни предходната година досега в 16-километровия сектор от Е-79 през Кресненското дефиле няма нито един пътен случай. Повишаването на сигурността на придвижване е вследствие на подхванатите от АПИ ограничения и монтирането на разграничителни колчета, с които се ограничи опцията за нерегламентирано изпреварване, както и ограничението на скоростта до 50 км/ч. При съблюдаване на ограниченията за сигурност прекосяването през правата лишава до 20 минути.

Преди това трасето бе сектор с централизация на пътнотранспортни катастрофи. От 2016 година доникъде на 2021 година в правата са станали 246 пътни случая, а по данни на " Пътна полиция " към 70% от злополуките са били поради погрешно изпреварване и несъобразена скорост
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР