Всички леви в България трябва да се обединим и заедно

...
Всички леви в България трябва да се обединим и заедно
Коментари Харесай

Лидерът на БСП – София Калоян Паргов: Всички леви трябва да се обединим и да намерим правилния път за България

Всички леви в България би трябвало да се обединим и дружно да намерим метода, по който България да тръгне по верния път. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов при откриването на конференция на тематика „ Лявото: през вчерашния ден, през днешния ден и на следващия ден ”, отдадена на 126 години от основаването Софийската градска организация и 150 години от рождението на Георги Кирков.
„ Поводът, поради който сме тук, демонстрира, че левите хрумвания са живи и вълнуват. Амбицията ни е с този конгрес да сложим началото на серия от полемики, които са значими както за фундаменталния ни процес, по този начин и за нашата партия. Целта е полемиките ни да се трансфорат в действителна политика и по този начин да се даде вероятност за бъдещето на България през призмата на лявата политика ", сподели той и изясни, че лявото пространство, а и в Българска социалистическа партия съществуват редица несъгласия, даже и на историческа основа, свързани с бъдещето на лявото придвижване в България.

„ Затова би трябвало да си отговорим на въпроси като тези, какво да се прави отсега нататък, по какъв начин да реагираме на актуалните процеси, по какъв начин осмисляме тези процеси и по какъв начин да променим злокобната орис, по какъв начин да измъкнем страната от онази бездънна бездна, към която вървим стремително през последните 28 година ", разяснява Паргов.

„ Според мен сме длъжни да проучваме и спада в нашата електорална поддръжка и да търсим отговори на въпроси за какво от партия, която получаваше доверие на 2,5 млн. българи преди години, през днешния ден се задоволяваме с по-малко от милион почитатели. Както и какви стъпки би трябвало да предприемем, с цел да притеглим към Българска социалистическа партия младежите. И задачата е не Българска социалистическа партия да монополизира лявото пространство, а да бъде дружно с всички леви хора. Актуална е и алтернативата трансформира ли се Българска социалистическа партия от всеобща в парламентарна партия - това вълнува всички социалисти. Това изисква нов вид работа на теоритично ниво”, безапелационен бе водачът на Българска социалистическа партия - София.

По думите му Софийската организация има намерение през 2018 година да разшири този конгрес. „ Като най-близки по време са полемики на тематика „ Лявата политика и локалната власт " поради задаващите се избори през 2019 година Нормално е да сложим акцента и върху столицата - за какво не съумяваме да имаме червен кмет, за какво не съумяваме да преобладаваме в София?

„ Теми като „ лявата политика и културата ", „ лявата политика и образованието и науката ", както и съответни оферти в другите браншове, би трябвало да станат основа за политика ", сподели още Паргов и посочи, че всички леви би трябвало да се обединят и дружно би трябвало да намерят метода, по който България да тръгне по верния път.

“Благодаря на участниците и гостите на конференцията за съпричастността и за готовността дружно да търсим вярната посока. Защото през днешния ден тук, с изключение на членовете и симпатизантите на Българска социалистическа партия, на този конгрес участват и представители на други леви и патриотични партии, леви придвижвания, безпартийни, представители на креативен съюзи и на неправителствени организации”, приключи водачът на столичните социалисти Калоян Паргов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР