Всички лечители трябва да бъдат регистрираниВсички лечители, знахари, баячи, фитнес

...
Всички лечители трябва да бъдат регистрираниВсички лечители, знахари, баячи, фитнес
Коментари Харесай

Закон цери народа от шарлатани

Всички лечители би трябвало да бъдат регистрирани


Всички лечители, знахари, баячи, фитнес инструктори и други немедицински лица, които практикуват нетрадиционни форми на терапия и диети, към този момент няма да имат право на това, в случай че не имат най-малко тапия за здравни бакалаври. Това плануват промени в Закона за здравето, които са в развой на публично разискване.

Целта е да бъдат защитени хората от нежелани здравословни последици вследствие на незнание и липса на нужните знания. В момента стандартната медицина по закон може да се практикува само от медицински лица, само че неконвенционалните способи на лекуване са разрешени на всеки който има даже единствено тапия за приключено приблизително обучение и удостоверение за сполучливо извършени 4 семестъра (2 години) в здравно учебно заведение. С измененията нетрадиционни лечения ще могат да ползват единствено бакалавари и магистри по “Медицина ”, “Дентална медицина ”, “Фармация ”, експерти или бакалаври по професионално направление “Здравни грижи ”.

Промените плануват още от неконвенционалните способи за удобно влияние върху здравето да отпадне диетиката, по-известна като гладолечение. Това ще могат да ползват единствено висококвалифицирани лекари експерти, които са минали продължителна подготовка в границите на образованието за придобиване на посочената здравна компетентност.

За потребността от смяна в закона в тази тенденция се заприказва в края на предходната година, когато млада българка с необичаен израстък, изгуби гърдата си в резултат на лекуването на подозрителен баяч в Бразилия.

Ако проектонаредбата бъде гласувана от депутатите, всички типове лечители би трябвало да бъдат регистрирани, а активността им – следена от контролни органи.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР