Пропуснахте лятното пътуване? Самолетните билети ще бъдат по-евтини през есента

...
Всички, които познавате, пътуваха до Европа това лято, въпреки скока
Коментари Харесай

Всички, които познавате, пътуваха до Европа това лято, въпреки скока на самолетните билети.

Но не се притеснявайте, ако сте пропуснали – падащите цени на билетите може да направят есента по-доброто време за полет.

Цените на самолетните билети в началото на тази есен са много по-ниски от цените през лятото, според доклад от вторник от Hopper, приложение за резервации на пътувания. Авиокомпаниите се стремят да привлекат повече клиенти да пътуват през извънпиковия сезон, целяйки да повишат търсенето.

Самолетните билети до най-добрите международни дестинации също ще намалеят през есента, като цените до Европа ще се понижат с 31% спрямо летните върхове - близо 330 $ от цената на билетите.

Вътрешните цени също са намалели спрямо миналата година и 2019 г.

Хората се разхождат през международното летище Далас/Форт Уърт на 24 ноември 2021 г. в Далас, Тексас. Хората минават през международното летище Далас/Форт Уърт на 24 ноември 2021 г. в Далас, Тексас. Анна Мънимейкър/Гети изображения

Самолетните билети за вътрешни пътувания през септември и октомври са средно $211 за билет. Това е с 29% по-малко от средните цени за пътувания през юни, юли и август.

Известен като „сезон на рамото“, цените на самолетните билети обикновено падат през есента, тъй като търсенето намалява след натоварените летни месеци.

Повечето американци вписват ваканциите в пиковите летни месеци, пътуват, когато училищата са извън училище и работните графици могат да бъдат по-гъвкави.

В опит да стимулират пътуващите да резервират пътувания в началото на есента, авиокомпаниите намаляват цените, за да стимулират пътуващите да планират пътуване преди зимните празници, каза Хопър в своя доклад.

Spirit Airlines заяви в сряда, че авиокомпаниите предлагат отстъпки, за да привлекат пътниците.

„Засилената промоционална активност със стръмни отстъпки“ за резервации през седмиците, водещи до уикенда на Деня на благодарността, ще навреди на печалбата й през следващото тримесечие, каза компанията.

Забавяне на „Revenge Travel“.

Международните пътувания се завърнаха с рев това лято. След три години, прекарани близо до дома, хората се отправиха към Европа и Тихия океан на тълпи.

Трите големи американски международни авиокомпании - American, Delta и United - отбелязаха скок в международния трафик през последните месеци и добавиха допълнителни услуги, за да отговорят на търсенето.

Но Федералният резерв прогнозира забавяне на пътуванията тази есен.

Няколко от 12-те регионални окръга на Фед отчетоха пик или дори забавяне на туристическата активност в редовната си икономическа снимка „Бежова книга“ миналата седмица. В цяла Америка барове, хотели и ресторанти съобщават, че потребителите харчат пари за „пътуване за отмъщение“, наваксвайки загубеното време по време на затварянето в ерата на пандемията.

АРЛИНГТЪН, ВИРДЖИНИЯ - 8 АВГУСТ: Пътниците се разхождат между терминалите на националното летище Роналд Рейгън във Вашингтон на 8 август 2023 г. в Арлингтън, Вирджиния. Силни гръмотевични бури връхлетяха части от източната и южната част на Съединените щати, причинявайки големи щети и забавяйки или отменяйки повече от 1200 полета. (Снимка от Chip Somodevilla/Getty Images) АРЛИНГТЪН, ВИРДЖИНИЯ – 8 АВГУСТ: Пътниците се разхождат между терминалите на националното летище Роналд Рейгън във Вашингтон на 8 август 2023 г. в Арлингтън, Вирджиния. Силни гръмотевични бури връхлетяха части от източната и южната част на Съединените щати, причинявайки големи щети и забавяйки или отменяйки повече от 1200 полета. (Снимка от Chip Somodevilla/Getty Images) Чип Сомодевила/Гети изображения

„Потребителските разходи за туризъм бяха по-високи от очакваното, нараствайки по време на това, което повечето контакти смятаха за последния етап от задържаното търсене на пътувания за развлечение от ерата на пандемията“, казаха от Фед.

Frontier Airlines отбеляза по-ниски резервации в сряда: „През последните седмици продажбите са под историческите сезонни модели.“ Той прогнозира коригирана загуба за тримесечието.

Един фактор, който може да доведе до повишаване на цените на билетите обаче, е покачването на цените на горивата.

American Airlines заяви, че цените на горивата са се „увеличили значително“ от юли, когато издаде първоначалните си насоки за третото тримесечие.

Авиокомпанията плаща около $3 на галон за реактивно гориво.

Цените на петрола скочиха с 9,1% миналия месец, според доклада за индекса на потребителските цени на Министерството на труда, който излезе в сряда.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР