Всички, които желаят да бъдат ваксинирани, трябва да заявят желанието

...
Всички, които желаят да бъдат ваксинирани, трябва да заявят желанието
Коментари Харесай

Уведомяваме личния лекар, ако искаме да ни ваксинират срещу коронавируса

Всички, които желаят да бъдат имунизирани, би трябвало да заявят желанието си пред персоналните си лекари. Това оповестиха от Български лекарски съюз. 

Записването за безплатното и непринудено ваксиниране против COVID-19, може да бъде осъществено по телефона или при персонално посещаване при общопрактикуващите лекари. Списъците ще бъдат непрестанно допълвани с настояща информация. Така персоналните лекари ще разполагат с информация, с цел да могат оптимално съответно и навреме да осведомят и ваксинират искащите, когато имунизациите бъдат доставени.

Очакванията са до края на февруари да се стартира четвъртата фаза от Националния имунизационен проект, която е част от всеобщата имунизация. 

Припомняме, че в четвърта фаза попадат възрастни хора на и над 65-годишна възраст и лица с съпътстващи хронични болести заради по-тежкото протичане на болестта и по-високия риск от развиване на затруднения и смъртен излаз, в т. ч. имунокомпрометирани или лица с вторични имунни дефицити. Очакваният брой, подлежащи на имунизация в тази група, са 1 800 000. Над 65 година са 1 500 000 лица сред 45 и 65 година – 1 950 000 лица. 15% от това население са 300 000 лица. 

Държавата ще заплаща на персоналните лекари по 10 лв. за всяка доза от двустепенните ваксини против COVID-19, които ще бъдат поставяни. Финансовите параметри бяха контрактувани в края на предходната година, напомнят от Лекарския съюз. Парите ще се изплащат на персоналните лекари, работещите в Диагностично-консултативните центрове, лекарите в лечебните заведения, лекарите в изнесените и мобилните имунизационни центрове, медиците в Регионалните здравни инспекции. Заплащането ще става след вписването на имунизацията в електронния регистър. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР