Всички кандидати за президент се мерят с Румен Радев. Това

...
Всички кандидати за президент се мерят с Румен Радев. Това
Коментари Харесай

Евродепутат: Всички кандидат-президенти се мерят с Радев


Всички претенденти за президент се мерят с Румен Радев. Това сподели Петър Витанов, началник на делегацията на българските социалисти в Европейския парламент и член на Инициативния комитет на Румен Радев пред телевизия Европа.

„ В началото на акцията станаха ясни две неща – от една страна от претендента на ГЕРБ – проф. Герджиков, през Лозан Панов, та до Луна, всички приказват за президента Радев и се пробват да се мерят с него. Цялото говорене на част от тези претенденти е основано на анти-Радев реторика. Не виждаме ясни послания, политики и планове, а война против сегашния президент. От друга страна се обрисуваха ясно и патериците на претендента на ГЕРБ. Въпреки всичко аз съм уверен в успеха на Радев “, разяснява Петър Витанов.

Витанов напомни, че Българска социалистическа партия е партията, която заложи на Радев и даде доверието си още преди пет години. Той е одобряван всеобщо от социалистите, а европейските депутати от левицата са дали своята поддръжка още през март.

Витанов не пожела да разяснява думи на някогашния шеф на кабинета на президента Калоян Методиев, който е извънредно сериозен в последните седмици. А повода – той нито е член на партията, нито има тежест измежду социалистите, а думите му са плод на страст и персонално отчаяние.

„ Нямам процедура да разясня думи на хора, които нямат нищо общо с Българска социалистическа партия “, разяснява Витанов.

По мотив новия политически индивид „ Продължаваме промяната “ Петър Витанов разяснява: „ Няма по какъв начин десни политици да рейдерстват из нашите редици “.

Според него „ Продължаваме промяната “ ще „ откраднат “ гласоподаватели от всички партии, като най-потърпевши ще са тези, които до момента се представяха като опция и смяна.

„ Министрите, които направиха новия план, почерпиха от доверието, което имаше цялото служебно държавно управление, както и президентът Радев. Не считам обаче, че самият Радев е поощрил този план “, сподели Витанов.

„ Българска социалистическа партия ще се бори за победа, само че тези избори са непредвидими. Непредвидима е и обстановката след изборите, тъй като след три следващи избори всяка една политическа партия ще наподобява допустим политически сътрудник “, сподели Витанов. „ След предходните избори бях уверен, че няма по какъв начин да се образува държавно управление без Българска социалистическа партия. Сега евентуално всичко ще е допустимо “.

Петър Витанов разяснява и българската позиция за Северна Македония.

„ От една страна президентът Радев търси спомагателни гаранции за осъществяване на Договора за добросъседство, които да са с правно-обвързващ темперамент, въпреки това Борисов дава обещание на Урсула фон дер Лайен, че в случай че той завоюва изборите, ще одобри Република Северна Македония в Европейския съюз, което е отвод, от това, което договорихме “, сподели още Витанов.

Във фокуса на партиите след изборите би трябвало да са и значимите европейски тематики, които остават на назад във времето.

„ 12 години тематиката за въглищните централи беше съзнателно замитана под килима. Сега пристигна времето, в което политическите партии би трябвало да вземат тежкото решение за ориста им и то при народен консенсус “, сподели Витанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР