Всички кандидат-депутати за 48-ото Народно събрание станаха ясни, след като

...
Всички кандидат-депутати за 48-ото Народно събрание станаха ясни, след като
Коментари Харесай

ОБЗОР: Невижданата блокада около Централна гара се отлага, картите за изборите са раздадени

Всички кандидат-депутати за 48-ото Народно заседание станаха ясни, откакто през днешния ден изтече крайният период за вписване на листите.  За изборите ще се борят 29 партии и обединения. В Пловдив град няма нито  един локален политик, който да е лидер на своята партия, а почти  всички са водачи или от  авангарда на групировката си. В региона обстановката е малко по-различна, където се открояват повече местни  фрагменти.
Прочетете още

Абсурдното, само че предстоящо събитие, в Пловдив се случи - поданици на няколко блока в регион „ Централен “ излязоха тази заран на митинг поради развалянето на паркинг,  който  би трябвало да се  трансформира в парк и зелени площи.

В междублоковите  пространства също има редица проблеми, свързани със строителните действия. Районът към ремонта на " Богомил " замязя на гето.

Стена от чували с ултра лек полипропилен, оцветени в бронз, струпани към Римския стадион, скандализираха пловдивчани. Оказа се, че това не е началото на строителни действия, а е следващата артистична провокация.

Поредният случай с противозаконни бежанци у нас. Джип с мигранти се възпламени и блокира Автомагистрала „ Тракия ” край Пловдив в посока София.

Почти  една година след първото съвещание на Експертния съвет по устройство на територията за изменението на Общ устройствен план на Община Пловдив, той още веднъж ще преглежда най-важния документ за развитието  на града.

6-годишно момченце е потърпевшо при рухване в детска градина в Пловдив. Инцидентът е станал по време на игра в двора на ДГ „ Таня Савичева “ в ЖР Тракия, а детето има 6-сантиметров хематон. Според родителите до случая се е стигнало поради непочистена детска площада.

Започва реставрацията на Източната врата - археологическата перла на Пловдив, ден след първата копка на Небет  тепе. Двата обекта ще бъдат реставрирани, консервирани и експонирани като част от огромния план „ По крепостните стени на Филипопол ” на обща стойност над 8 млн. лева Сумата от над 6 млн. е по оперативна стратегия „ Региони в напредък ”.

Голямата транспортна обсада към Централна гара се отсрочва за 2023 година, когато изпълнителите по пробива ще се трансферират от северната страна.   Тогава ще се затворят бул. „ Васил Априлов ”, „ Христо  Ботев ” и прилежащи по-малки улици.

През септември ни чакат естествени за сезона температури, сочи прогнозата на климатолога проф. Георги Рачев. Минималните температури ще са малко по-ниски поради удължаването на нощта – към 16°. Максималните ще са към 26°.

 Хотел „ Мерита ” във Войводиново, ръководен на Антон Асенов, е бил обществен дом. Обектът се намира в непосредствена непосредственост до Околовръстното шосе и отбивките за автомагистрала " Тракия ". В тази връзка 48-годишният Антон Асенов, брат на известният лихвар от „ Аджисана “ Стефан Асенов – Мендуто, ще застане пред съда по тежки обвинявания в сводничество и пране на пари.

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР