Всички къмпинг автомобили, независимо от общата им технически допустима максимална

...
Всички къмпинг автомобили, независимо от общата им технически допустима максимална
Коментари Харесай

Промениха правилата за тези возила, ще се купуват нови винетки

Всички къмпинг коли, без значение от общата им механически позволена оптималната маса, ще заплащат винетна такса за категория М1, реши Народното събрание с гласуваните на второ четене промени в Закона за пътищата. Вносител на промените е Министерският съвет. M1 транспортните средства са предопределени за транспорт на хора с най-много девет места за сядане (автомобили, мини ванове и кемпери).

Настимир Ананиев от „ Продължаваме Промяната “ – „ Демократична България “ изясни, че всички къмпинг коли с маса 3,5 тона и до момента са плащали винетка, само че имало и такива, които били по-тежки и до момента били третирани като тирове, което утежнявало доста хората, избрали да почиват по този метод.

По думите му през днешния ден Народното събрание взема решение този проблем и всички къмпинг коли, без значение от тяхната маса, ще могат да употребяват с винетка пътищата на територията на страната.

Ананиев сподели, че това е позитивен сигнал за един по-природосъобразен метод на отмора.

Депутатите гласоподаваха на територията на съществуващи пътни комплекси да бъде дадена опция да бъдат създавани по този начин наречените „ точки за техническо обслужване на кемпери “.

Според признатите текстове, крайпътни обслужващи комплекси с разположените върху тях здания и уреди за обслужване на пътуващите, с изключение на площадки за отдих, къмпинги, мотели, бензиностанции, заведения за хранене, магазини, пунктове за техническо обслужване на коли, ще могат да обслужват и къмпинг коли.

Депутатът Мирослава Петрова от ПП-ДБ разяснява, че с прибавянето в текста на техническото обслужване на къмпинг коли, се дава опция на територията на съществуващите комплекси да бъдат изграждани „ сервизни кемпер точки “ или точки за техническо обслужване на къмпинг коли за техните ток, вода, газ и прочие.

„ България към момента съставлява мрачно леке на влиятелните кемпер каталози. По този метод ще дадем една опция за създаване на такива точки и ще повишим стандарта във връзка с къмпинг туризма и къмпинг културата у нас “, сподели Мирослава Петрова от ПП-ДБ.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР