Всички жители на 18 гръцки острова са се ваксинирали срещу

...
Всички жители на 18 гръцки острова са се ваксинирали срещу
Коментари Харесай

Гърция рекламира острови, като свободни от Covid, всички там са ваксинирани |

Всички поданици на 18 гръцки острова са се ваксинирали против ковид и се популяризират като свободна от Covid-19 туристическа зона за лятото, заяви БНР Хотелиерите към този момент оповестяват за първите резервации.

Тези 18 острова в Егейско море не са известни в международната туристическа карта, но вече притеглят интереса на туристическите организации.

Британския канал Sky News оповестява, че гръцкият министър на туризма Харис Теохарис е споделил, че се надява английските туристи могат да резервират почивки на островите, чиито поданици са имунизирани предпочитано. Каналът оповестява за към 40 дребни острова. 

Хотелиерите от Кастелоризо, Гавдос, Псара оповестяват, че са получили първите резервации за летния сезон.

В Гърция имунизираните са повече един милион души, оповестяват от министерството на опазването на здравето.

" Гледаме с оптимизъм към летния сезон ", разясняват хотелиери.

Епидемиологичната конюнктура в Гърция сега е сериозна и не се разисква отваряне на заведенията преди Великден, оповестяват от държавното управление.

Атина приветства изказването от Брюксел, че до края на месец март се чака реализиране на съглашение за европейски документ за имунизираните, който ще облекчи придвижване в границите на Съюза.

В Гърция ще се влиза и с негативен тест за ковид за тези, които не са имунизирани, съобщи гръцкият министър на туризма Теохарис.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР