Всички жени мечтаят за това да са музи на рок

...
Всички жени мечтаят за това да са музи на рок
Коментари Харесай

Легендарната рок муза: Три от най-великите песни са написани за нея

Всички дами мечтаят за това да са вдъхновения на рок звезди, само че малко на брой съумяват да го изпитат. За наш шанс обаче има едно изключение: Пати Бойд - която е имала не една, а три огромни рок звезди, влюбени до уши в нея! Множество известни мъже се борели за обичта ѝ и повярвайте ни, когато споделяме - тя несъмнено вдъхновява някои в действителност забележителни сантиментални песни на всеки от тези невероятни музиканти. Нека се потопим и да научим по какъв начин този героичен любовен триъгълник е довел до безконечни шлагери за нашето момиче Пати!

Когато Пати Бойд става знаменит модел през 60-те години на предишния век и се появява в влиятелни списания като Vogue и Vanity Fair, е напълно подходящо първата ѝ любовна връзка да бъде с фотограф - Ерик Суейн.

Когато среща Джордж Харисън за първи път на снимачната площадка на кино лентата " A Hard Day's Night ", където Пати е статистка, той не се сдържа да не я предложения на среща - макар че тогава тя му отхвърля! Скоро обаче взаимното им привличане става явно.

След като Джордж кани Пати на вечеря, тя бързо приключва връзката си с тогавашния си другар. Изглежда очевидно, че сред тях към този момент е почнала връзка или пък ѝ е оказал помощ да осъзнае, че актуалната връзка не води до нищо позитивно.

Pattie Boyd and Yoko Ono at St. Sophia's Church in Moscow Road, Bayswater, London.
[July 11, 1968]
— daily pattie boyd (@dailypattieboyd)
Предложението на Джордж бързо е признато, което го накарало да се зарадва неописуемо. Той завел Пати на специфична вечер в клуб " Гарик " в Лондон - почитан кавалерски клуб, учреден през XIX век.

Годината е 1964 година, а " Бийтълс " са във напредък и се трансформират в една от най-големите рок групи в света. Това слага неповторимо напрежение върху първите дни от връзката на Пати и Джордж - защото кариерите и на двамата изискват доста количество време и отдаденост.

Пати обаче подхожда с схващане в тази обстановка заради личната си взискателна кариера на модел. Така стереотипните провокации, които съпътстват срещите с рокзвезда, в последна сметка се оказват преодолими за тях.

Когато Джордж и Пати се срещат през март, те бързо се влюбват един в различен. Няколко месеца по-късно Джордж взема решение да си купи първокласно бунгало в Съри, Англия, отвън града, с цел да може да се откъсне от почитателите си и да има малко успокоение. Тази концепция се харесва освен на него, само че и на Пати, която счете, че това е превъзходен проект, защото те се мести при него малко след покупката.

След като прекарват известно време дружно и научават повече един за различен, Джордж и Пати се влюбват мощно. На Коледа през 1965 година сантименталният Джордж предлага брак на половинката си Пати, която споделя " да " с голяма наслада.

Сватбената гала се състояла единствено няколко седмици по-късно, на 21 януари 1966 година, в близката работа по вписванията; тя не изисквала продължителна подготовка, защото била интимно събиране.

George Harrison and the Maharishi in India, 1968. Photo by Pattie Boyd.
— Classic Rock In Pics (@crockpics)
Силната връзка на Джордж и Пати се ускорява още повече от въздействието им върху вероятностите на другия. Джордж споделя, че Пати е разширила възгледите му, до момента в който той я е срещнал с духовни убеждения, които са събудили интереса ѝ към източния мистицизъм.

За да продължи да изследва тези новопридобити познания, двойката подхваща пътешестване до Индия, където възприема практики като йога, вегетарианство и свирене на принадлежности като ситар и дилруба. Тези занимания единствено ускоряват възхищението им един към различен, защото Джордж усъвършенства уменията си на ситар, а Пати се заема с дилруба.

Въпреки че Пати е известна с моделството си, тя се интересува и от снимка и в последна сметка става член на Кралското фотографско общество. Започва да прави фотоси на брачна половинка си, които разкриват по-личен взор към рокзвездата.

Тези фотоси представлявали огромен интерес за почитателите. Двойката била толкоз търсена, че когато почивали живеели в къщички на езерото Дал в Кашмир, с цел да избягат от пресата и тълпите от почитатели.

Джордж освен въодушевява Пати в нейната снимка, само че тя се трансформира и в муза на Джордж. Той написва голям брой песни на " Бийтълс " за своята прелестна брачна половинка, в това число " I Need You ", " Love You Too " и " For You Blue ".

Само въз основа на заглавията на песните е ясно, че Джордж е бил надълбоко влюбен в Пати. Една от най-почитаните му песни за нея обаче се назовава просто " Something ". Хитът от 1969 година затвърждава Джордж като един от най-хубавите създатели на песни по това време.

Новото десетилетие бележи края на видимо блаженото начало на брака на Джордж и Пати. Двамата стартират да се разграничават в убежденията си, което води до конфликти, които не могат да избегнат. Пати реагира, като се концентрира повече в кариерата си на модел.

Междувременно Джордж става по-отдаден от всеки път на индийската нематериалност. Двамата към този момент не растат заедно, а вместо това се отдалечават един от различен, което означавало, че е единствено въпрос на време нещата да стигнат до раздор.

Pattie Boyd and George Harrison in Monte Carlo
[1966]
— daily pattie boyd (@dailypattieboyd)
Няколко години след брака на Джордж и Пати различен музикант се влюбил мощно в модела. Ерик Клептън и Пати стартират връзката си в края на 60-те години и даже пишат музика дружно. Подобно на Джордж, Ерик не можел да не се влюби мощно в Пати.  Той се среща със сестрата на Пати, Паула, в опит да обуздае възприятията си към омъжената жена, само че това не се получава. Единственото, което Ерик можел да направи, било да излее възприятията си в музиката.

Ерик излива всичките си усеща към Пати в албума Layla and Other Assorted Love Songs от 1970 година Сборникът се основава на " Историята на Лейла и Маджнун ", в която стихотворец от VII век полудява от обич към недостижима жена.

Песента " Layla " е изключително известна и ясно показва тъгата му по Пати. Макар че шлагерът е приет за шедьовър, той не съумява да завоюва модела с очи на лазарка. В резултат на това Ерик прекарва идващите няколко години в дълбока меланхолия. След години на изолираност и корист с опиати, Ерик излиза от тъмната си дупка, с цел да продължи още веднъж да търси връзка с Пати. Този път музикантът съумява. Същата година, в която моделът напуща Джордж, тя стартира връзка с Ерик.

През идващите пет години Пати и Ерик се влюбват един в различен. През 1977 година Ерик най-сетне има позитивна ария, която да напише за красивата си партньорка: " Wonderful Tonight ". Двойката подписва брак през 1979 година, макар че нещата се оказват по-колебливи, в сравнение с публиката в началото счита.

Въпреки че Пати се придържа към любовта си към Джордж, до момента в който Ерик изповядва любовта си към нея, бракът им стартира да се разклаща. Рокаджията от " Бийтълс " имал множество връзки, а Пати даже почнала да се вижда с китариста на " Фейс " Рони Ууд.

По-късно Пати декларира, че аферата на Джордж със брачната половинка на неговия сътрудник от групата Ринго Стар е била последната капка. Двойката, в която толкоз доста почитатели се били влюбили, се разделя през 1974 година, въпреки че разводът им е финализиран едвам през 1977 година

През 1973 година Джордж и Ерик към момента са огорчени от любовния си триъгълник с Пати, вследствие на което Джордж прави шлагера " So Sad ", а Ерик - " Bell Bottom Blues ". В течение на годината недоволството им се стопява и е сменено от изненадващо приятелство.

Джордж даже стартира да назовава Ерик собствен " тъст ". Въпреки че разводът му с Пати е трогателен, те се оправят с него сносно. Адвокатът на Пати го разяснява, като декларира: " Нямаше никакви прекомерни реакции, лакомия или заиграване с страстите на другия - желае ми се всички разводи да са толкоз добре извършени. "

Въпреки че Джордж се оправя добре с новия брак на Пати, същото не може да се каже за модела и фотографа. Ерик продължава да се бори със злоупотребата с опиати и Пати скоро го последвала.

On 7 September 1976, Eric Clapton wrote for Pattie Boyd while waiting for her to get ready to attend Paul and Linda McCartney's annual Buddy Holly party. The song is mentioned in her autobiographical book Wonderful Today.
— The Extreme Music Enthusiast (@TheExtremeMusi1)
Отношенията на двойката стават нестабилни и по-късно Ерик признава, че е извършвал домашно принуждение над нея. За да утежни нещата, Пати почнала да претърпява кошмара, който претърпяла в първия си брак, защото Ерик не ѝ останал правилен. Съобщава се, че една от аферите му е била с италианската актриса Лори дел Санто.

Друга битка, която Пати стартира да претърпява с Ерик, е сложното забременяване на дете. Когато тя не можела да има деца от Джордж, двойката не съумяла да се разбере по въпроса за осиновяването.

С Ерик те вземат решение да изберат ин витро оплождане. За страдание процедурите не се увенчават с триумф и служат единствено за усилване на напрежението сред Ерик и Пати. Въпреки че двойката се бори да остане дружно в продължение на години, става все по-ясно, че връзките им се разпадат.

Eric Clapton & Mick Jagger, 1988. Photo by Pattie Boyd.
— Classic Rock In Pics (@crockpics)
Макар че връзката на Пати с Ерик надживява времето, прекарано с Джордж, тя въпреки всичко се разпада също толкоз трагично. След 15 години взаимен живот, в това число десетгодишен брак, двойката се развежда през 1989 година Раздялата е на съображение " невярност и безразсъдно държание ".

Въпреки че Пати е надълбоко ентусиазъм в живота и на двамата музиканти, даже тя не съумява да ги извади от стереотипния рокерски метод на живот. Единственото хубаво нещо, което излиза от провалените бракове, е мемоарът на Пати, за който един книжовен рецензент твърди, че " дава повече визия за странностите на живота на рокзвездите от всичко, което съм чел в миналото ".

След два несполучливи брака Пати дества по-бавно от всеки път с третата си сериозна връзка. Този път тя е сигурна, че ще остане надалеч от метода на живот на рокзвездата. Вместо това тя се влюбва в строителния бизнесмен Род Уестън.

Двамата се срещат през 1994 година, няколко години след развода ѝ с Ерик Клептън. Въпреки че нещата вървят отлично, те не бързат да подписват брак. Този път Пати трябвало да бъде безусловно сигурна, че този мъж е индивидът, с който ще прекара остатъка от живота си.

След повече от две десетилетия Пати и Род най-сетне се женят през 2015 година в Службата по вписванията в Лондон. Род се пошегувал даже: " Почти е сребърната ни годишнина, тъй че взехме решение, че е по-добре да се заемем с това ".

Pattie Boyd in an advertisement for Selfridges
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР