Всички изпълнителни директори на КТБ подписвали празни бланки с логото

...
Всички изпълнителни директори на КТБ подписвали празни бланки с логото
Коментари Харесай

Изпълнителните директори на КТБ подписвали празни бланки, твърди свидетел

Всички изпълнителни шефове на КТБ подписвали празни бланки с логото на банката, които стояли заключени в каси, съгласно свидетелските изказвания пред спецсъда на някогашния изпълнителен шеф на трезора Орлин Русев, представен от Канал 3. 
" В КТБ съществуваше процедура празни бланки да бъдат подписвани от изпълнителните шефове и те да стоят заключени в касите - аз държах в моята каса бланки на другите изпълнителни шефове, а те в касите си - бланки с моя автограф. Това се правеше за, когато в петък отсъства част от изпълнителните шефове да може да бъде издадена банкова гаранция по рамкови контракти, по които би трябвало да се даде банкова гаранция. Такъв документ с мой автограф е взет от касата на сътрудник и е основан текст с погрешно наличие. Заявявам, че аз в никакъв случай не бих употребявал техни подписи за документи със наличие, което да ги набеди или злепостави ", съобщи Русев, съобщи Канал 3.
Орлин Русев е вторият очевидец по мегаделото за източването на КТБ. Първоначално той бе измежду обвинените, само че след това стана очевидец.
Подсъдими по делото са 18 души, отпред с укриващия се от 2014 година в Сърбия банкер Цветан Василев, против който делото се води задочно, напомни Канал 3.
По рано през днешния ден спецсъдът отхвърли настояването на отбраната на Василев за отдалечен разпит посредством видеоконферентна връзка.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР