Всички излъгаха, че ще се оправим, някои се оправиха. По

...
Всички излъгаха, че ще се оправим, някои се оправиха. По
Коментари Харесай

Христо Бойчев: Всички излъгаха, че ”шъ съ оправим”, някои се оправиха

Всички излъгаха, че ще се оправим, някои се оправиха. По принцип е по този начин. По този метод огромният драматург Христо Бойчев разяснява години по-късно известната имитация ”Шъ съ оправим! ”
Императив на изкуството е да даде вяра на хората. Но е значима и илюзията. От заблуда на заблуда минава животът ни. Надеждата да живеем добре ни изигра заблуда, изясни той пред Българска национална телевизия.

В момента живеем като род в покруса, само че в случай че се замислим съществено, може би е комедия. Но комедията е покруса след време. И най-смешните неща наподобяват тъжни, уточни драматургът.

Театърът беше политически, тъй като по някакъв метод се бореше с диктатурата, а в този момент всичко се споделя намерено, само че никой не обръща внимание, уточни режисьорът.

Идеологиите почити постоянно са неверни, тъй като са създание не на иисторията, а на човешкия разум. Светът се развива по някакви неумотворни пътища. Тези митинги не са инцидентни. Аз съм засегнат от френските митинги, счита Бойчев.

Той разяснява и максимата: " Както живееш, по този начин ще те съдят ". Добре звучи. Нямаме поради институцията, а съдът, присъдата на времето и обществото.

В театъра никой не е богат, живееш от това, което пишеш, призна той.

Тези дни е премиера на пиесата на Христо Бойчев " Оркестър Титаник " в Сатиричния спектакъл.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР