Всички изкуствени и естествени водоеми на територията на област Русе

...
Всички изкуствени и естествени водоеми на територията на област Русе
Коментари Харесай

Областният управител на Русе разпореди проверка на язовири и речни корита в региона

Всички изкуствени и естествени водоеми на територията на област Русе се ревизират от през днешния ден след заповед на регионалния шеф на Русе Драгомир Драганов. Това заяви пиарът на регионалната администрация Георги Георгиев  Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо обучение и е бил юрист към Софийска, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сформираната междуведомствена комисия би трябвало до края на седмицата да даде информация за положението на язовирите, речните корита, деретата и канализационната инфраструктура в региона. Целта е да се извърши главен обзор на техническото и експлоатационно положение на водните обекти, както и на оборудванията към тях. Специално внимание ще бъде обърнато и на количеството воден размер. Ще се следи още за съществуването на противозаконни водовземания и постройки, подприщващи уреди, огради и складирани материали в отточните дерета на язовирите. 

Действията на регионалния шеф са и в осъществяване на заповед на министър-председателя, издадена в края на предишния месец. 

Драганов изяснява, че зареждането с питейна и битова вода в района е посредством кладенци и сондажи на естествени подземни водоизточници, а не от язовири. 

" Всички обитаеми места в област Русе са обезпечени с питейна вода и няма заплаха от въвеждането на воден режим ", съобщи Драганов, представен в известието.

Той уточни, че единствено в три села в района - Копривец, Босилковци и Брестовица, има минимална заплаха от прекосяване на воден режим за малко, в случай че времето се задържи изсъхнало. Причината е, че тези обитаеми места се доставят от лични водоизточници.

Пиарът на регионалната администрация в Русе Георги Георгиев  Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо обучение и е бил юрист към Софийска сподели за Българска телеграфна агенция, че съгласно информация, най-големият язовир в региона - " Баниска ", е цялостен на половина, а " Николово ", който е в община Русе - на 63 %.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР