Всички избирателни секции в 23-ти МИР в столицата са отворили,

...
Всички избирателни секции в 23-ти МИР в столицата са отворили,
Коментари Харесай

Изборният ден в столицата стартира без проблеми

Всички изборни секции в 23-ти МИР в столицата са отворили, изборният ден е почнал обикновено, заяви за Българска телеграфна агенция Полина Витанова, секретар на районната изборна комисия в 23-ти МИР.

В 602 стационарни изборни секции ще може да се гласоподава на изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители през днешния ден в 23-ти МИР. В регион " Витоша " са разкрити 73 секции, в " Изгрев " - 45, в " Красно село " - 92, в " Лозенец " - 79. Избирателните секции в регион " Младост " са 125, в " Панчарево " - 32, в " Студентски " - 53, в " Триадица " - 103.

Подвижните секционни изборни комисии за хора с увреждания на територията на 23-ти МИР са шест и се намират в регионите " Красно село ", " Изгрев ", " Лозенец ", " Триадица ", " Младост ", " Витоша ". С преносимите изборни кутии ще могат да гласоподават гласоподаватели, сложени под наложителна карантина или наложителна изолираност според Закона за здравето.

Общо 19 са служебните секции, 16 секции са в Коронавирус отделения на лечебни заведения, 25 са секциите за карантинирани, разкрити в Коронавирус отделенията на лечебни заведения.

Нормално стартира изборният ден и в 26-ти МИР на София-област.

Всички 427 изборни секции в София-област са открити. Проблем е имало единствено с една машина в трета изборна секция в Сливница, където ще се премине към гласоподаване с хартиена бюлетина. В момента се изготвя протокол, прецизираха за Българска телеграфна агенция от РИК.

Двадесет и две е общият брой на общините в София-област. Това са Божурище, Ботевград, Годеч, Горна Малина, Драгоман, Елин Пелин, Етрополе, Ихтиман, Копривщица, Костенец, Костинброд, Правец, Самоков, Своге, Сливница, Златица, Антон, Пирдоп, Мирково, Чавдар, Челопеч, Долна Баня.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР