Всички искат да имат гъста, здрава и красива коса. Това

...
Всички искат да имат гъста, здрава и красива коса. Това
Коментари Харесай

Посочиха фаталните грешки, които съсипват косата

Всички желаят да имат гъста, здрава и красива коса. Това се отнася и за мъжете, само че като че ли повече вълнува дамите.

Здравата коса е значима и за двата пола, само че се оказва, че грешките, които позволяваме в поддръжката на косата си, са доста.

Сега известната лондонска фризьорка Луиз Галвин уточни двете най-фатални нелепости, които унищожават гривата. По думите ѝ тях позволяваме още под душа.

По думите за Луиз, с цел да се поддържа здравето на косъмчетата на главата ни, е належащо да се изплакне балсама единствено на половина, оставяйки част от продукта върху косата. Този способ ще защищити върховете на косата от нападателни въздействия на околната среда.

Освен това, съгласно нея, би трябвало да започнете да разресвате косата си още до момента в който е мокра с пръсти, с цел да не се заплитат при сушене.

Експертът също по този начин предложи последователно разресване на сухата коса, преминавайки от върховете към корените, а не противоположното. Този способ е по -малко травматичен за структурата на косата и предотвратява накъсването.

Освен това Галвин акцентира, че не би трябвало да нанасяте шампоан два пъти върху главата си по време на измиване.

„ Слагайки шампоан на главата си два пъти, вие активирате работата на мастните жлези. Поради това косата се омазнява по-бързо. Веднъж е задоволително, в случай че миете косата си редовно”, увери тя.

Фризьорката също по този начин посочи, че хората, които мият косата си два пъти седмично или по-малко, би трябвало да употребяват два разнообразни шампоана. Важното е един от тях би трябвало да отстрани по-голямата част от мазнините, а вторият би трябвало да почисти останалата нечистотия, написа уеб сайтът jenata.blitz.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР