Всички искаме през студените дни, когато ни се налага да

...
Всички искаме през студените дни, когато ни се налага да
Коментари Харесай

Ортопед: Забравете за тези зимни ботуши – опасни са!

Всички желаеме през студените дни, когато ни се постанова да излизаме на открито, да се усещаме удобно, топло, само че и да изглеждаме добре… по опция. Разбира се всеки взема решение самичък за себе си по какъв начин да се облече и какви обувки да обуе.

Но едно е несъмнено – доста е значимо с какви тъкмо чепици излизаме в снега и леда. Е, някои от нас подценяват това, само че съгласно ортопеда доктор Валерия Румянцева би трябвало да бъдем доста деликатни при избора на зимни обувки.

„ Има един тип зимни обувки, които са освен грозни – съгласно мен, само че и доста рискови и нездравословни за здравето на всеки, които е решил да излезе с тях на открито “, предизвести лекарката.

По думите й става въпрос за един съответен тип ботуши.

„ Става въпрос за така наречен угги ботуши “, посочи доктор Валерия Румянцева.
Тя изясни, че зимните обувки би трябвало да са топли, водоустойчиви, както и да поддържат добре формата си.

„ Угги ботушите и всевъзможни други безформени обувки, които също елементарно се мокрят, не са най-хубавият избор за зимата. Първо, такива обувки няма да предпазят краката ни от студа в киша “, предизвести медикът.

Освен това феновете на угги ботушите рискуват да получат болки в ставите и кръста заради погрешно систематизиране на натоварването при вървене.

Д-р Румянцева също така предизвести да не се носят маратонки през студените месеци, защото те не са подобаващи за хлъзгавите и заледени улици и не защищават глезените от заледяване. / jenata.blitz.bg

Харесайте  и във Facebook, където ще намерите още доста потребни и забавни четива за всеки!

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР