Всички искаме пазарна икономика. Пазарите се раждат и умират. Това

...
Всички искаме пазарна икономика. Пазарите се раждат и умират. Това
Коментари Харесай

Икономист: Вече има ясни сигнали за рецесия в ЕС и Еврозоната, те ще се отразят и на България

Всички желаеме пазарна стопанска система. Пазарите се раждат и умират. Това е нещо обикновено за капиталистическата пазарна стопанска система.

Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ икономистът проф. Димитър Иванов във връзка банкрута на "Томас Кук ". "Много страни са наранени от този банкрут. На Канарските острови ще изгубят над 3,5 млн. турсити. В Турция също доста мощно ще усетят този банкрут. Там оповестиха твърдо и ясно, че ще оказват помощ на сектора и не изричат единствено пожелания като нашия министър на туризма. Държавата би трябвало да застане зад туристическия отрасъл и ние не би трябвало да губим нашата известност. Аз познавам услугите на "Томас Кук ". Тя беше компанията с най-хубави услуги, само че в последните месеци имаше съществени финансови проблеми, които се дължаха на неприятен мениджмънт ", разкри проф. Иванов.

"Не мисля, че този банкрут има нещо общо с Брекзит. За мен Брекзит на 31 октовмри е под доста огромна въпросителна. В момента Народното събрание приготвя закон, който не разрешава на Борис Джонсън да извърши Брекзит без договорка. Друг въпрос е какъв брой ще се съблюдава този закон, тъй като виждаме какво се случва сега сред държавно управление и парламент. Брекзитът не е единствено проблем на Англия. Не може да се приказва, че единствено Англия ще изпадне в тежка криза след Брекзит. 6-7 от най-силните стопански системи в Еврозоната зависят над 70% от английския износ на артикули. За България също ще има последици. Ние може да имаме стопански растеж, само че не живеем на обособена планета. Вече е ясно, че има сигнали за криза в Европейски Съюз и Еврозоната. В това няма никакво подозрение. На България са нужни ясни, точни и структурни промени ", безапелационен бе живеещият в Лондон икономист.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР