Всички искаме да знаем как да направим така, че мозъкът

...
Всички искаме да знаем как да направим така, че мозъкът
Коментари Харесай

Как да накараме мозъка ни да мисли бързо под стрес

Всички желаеме да знаем по какъв начин да създадем по този начин, че мозъкът ни да работи по-добре под стрес. Оказва се, че в случай че пишете за метода, по който се чувствате, това може да ви помогне доста. А при хора, които са хронично притеснителни и непрестанно се тревожат за разнообразни неща, това би могло да отключи доста потиснати когнитивни запаси.

“Донякъде е по същия метод както когато хора, които се тревожат непрестанно, са в положение на мултитаскинг – те правят една водеща задача и по едно и също време с това се пробват да следят и потискат своите терзания, ” изяснява Ханс Шрьодер, водещият създател на проучването.

По време на изследването на една група от хронично обезпокоени хора е било обещано да пишат за своите най-дълбоки усеща в продължение на 8 минути преди да получат стресираща задача за осъществяване.

Резултатите са били съпоставени с тези на другата група, която е трябвало да написа за тривиални неща, като да вземем за пример какво са правили предходния ден. Сканирания на мозъка са разкрили, че мозъците на тези участници, които са изразили своите дълбоки страсти, са работили доста по-ефективно в изискванията на последващия стрес.

Множество проучвания са показвали, че изразителното писане може да е доста потребно в случаи със справяне на стресиращи събития в предишното. Но новината освен това проучване е, че писането може да помогне при бъдещи стресиращи събития, което е в действителност забавно и ненадейно.

Psy Blog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР