Всички искаме да изглеждаме минимум 10 години по-млади, отколкото сме

...
Всички искаме да изглеждаме минимум 10 години по-млади, отколкото сме
Коментари Харесай

Олиото, което стопира ранното остаряване и подобрява състоянието на кожата

Всички желаеме да изглеждаме най-малко 10 години по-млади, в сравнение с сме в реалност. За да го реализираме, ние би трябвало да се грижим за положението на кожата и ноктите си.

Напоследък е доста известна лечението с арганово олио. То се получава от студеното сплескване на аргановото дърво, което има марокански генезис. Олиото има отлично приложение в кулинарията и в козметиката, а малко хора знаят, че то е потребно и за здравето, като усъвършенства външния тип на индивида. По този метод той наподобява млад и деятелен. Какво можете да очаквате като потребни функционалности от аргановото олио?

1. Служи за лекуване на кожни проблеми

В аргановото олио се съдържат тритерпеноиди, които заздравяват и укрепват човешката кожа. Ако страдате от дерматитни проблеми, олиото е доста уместно за лекуването им. То заздравява и отстранява сполучливо неприятните белези и работи като превантивна мярка за появяването на нежелани брадавици. Ако има хора, които страдат от пъпки, намазването на акнето оказва помощ и предотвратява бъдещата остатъчна поява на белези.

2. Стопира ранното остаряване

Заради богатото си наличие на мастни киселини - към 80 %, аргановото олио предотвратява ранното остаряване. Когато третирате с него появилите се бръчици, те стартират да се скриват, а старческите петна избледняват. По този метод кожата възстановява своята разтегливост и хубост.

3. Защитава ни от нездравословното въздействие на слънчевото греене

Слънчевото греене не е потребно, когато е прекомерно мощно и непрекъснато и по тази причина олиото служи като щит, който пречи на ултравиолетовите лъчи да увредят кожата по-сериозно. Ако обичате да се печете е добре да го нанесете по кожата си. По този метод то ще възвърне повредените кожни кафези и рецептори и ще усъвършенства положението на кожата във тип, който всеки желае да я види.

4. Предпазва от изсушаването на косата

Ако косата се цепи, олиото възвръща нейната целокупност. Освен това я защищава от неприятно изсушаване. Спомага на влагата да се задържа по-дълго време, като по този метод тя се разресва доста по-лесно. Ако косата се къносва, аргановото олио усилва резултата на къната с няколко дни до една седмица. Отделно придава хубав искра и я укрепва, с цел да не се къса или поврежда.

5. Подпомага здравината на ноктите

Поради фактът, че това масло е богато на витамин Е, ноктите от него стават по-устойчиви и здрави. Инфекциите по ноктите понижават, тъй като олиото има антибактериална функционалност.

6. Подобрява положението на кожата

В аргановото масло се съдържат сапонини, които въздействат ужасно върху регенерацията на кожните кафези.

Споделете тази информация с някой, който има сходни проблеми и му помогнете да ги преодолее, без химия и медикаменти.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР