Всички институции трябва да работим в синхрон и темата, която

...
Всички институции трябва да работим в синхрон и темата, която
Коментари Харесай

Кметът на Габрово: Не е моментът институциите да си прехвърляме вината една на друга

" Всички институции би трябвало да работим в синхрон и тематиката, която е на дневен ред напълно не е подобаваща да си прехвърляме виновността една на друга " , съобщи по време на ексклузивен брифинг през днешния ден кметът на Габрово - Таня Христова, осведоми Българска национална телевизия. Срещата, в която участваха локалната власт и представители на полиция и жандармерия, се състоя поради възходящото неодобрение на габровци във връзка напрежението, по отношение на случая с побоя от роми против продавач в денонощен магазин.
" Ако смятате, че оставката на кмета ще реши казуса, то отговорът може да си дадете сами " , сподели Христова. Тя уточни, че е нужна смяна в административно-процесуалния кодекс. Вместо парични санкции, кметът на Габрово предлага да се поставя публично потребен труд от неспазващите закона и разпоредбите. Припомняме, че на вчерашния митинг в града бяха арестувани седем души, в които са открити боксове и железни палки.
Тази вечер се чака за първи път на демонстрациите да участва и нападнатото момче. Протестът ще стартира към 18:00 ч., като се чака той да бъде най-масовият от провежданите досега и в него ще се включат както локални поданици, по този начин и посетители на Габрово. Предприети са нужните предохранителни ограничения, с цел да не се стига до жестоко нарушение на общ ред, безапелационни са от Министерство на вътрешните работи. От там молят към протестиращите да изразят своето неодобрение в границите на допустимото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР